Kolonu obezbjeđuje policija, trasa se zatvara za saobraćaj

08.09.2023. - Društvo

Šetnja Beograd Prajda zakazana je za sutra u 17 sati, a početak okupljanja za učesnike je od 16 sati u parku Manjež, kada će biti otvoreni ulazni punktovi, saopštila je pres služba Beograd prajda.

 

 

Ulazni punktovi se nalaze na lokacijama u Ulici Kralja Milana, kod hotela Moskva, raskrsnicama Resavske i Birčaninove i Resavske i Mišarske i na ulazu u Kralja Milana sa Trga Slavija.

-Na punktovima će, pored pripadnika policije, biti prisutno licencirano obezbjeđenje, ogranizatori i volonteri, koji će se postarati da svako bezbjedno pristupi šetnji i koncertima i dobije narukvicu neophodnu za šetnju- navodi se u saopštenju.

Šetnja će se iz parka Manjež nastaviti Nemanjinom ulicom, ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića do Narodne skupštine, zatim ponovo ulicom Kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež.

Posle šetnje planiran je koncert sa početkom u 19 sati, na kojem će nastupiti Filip Baloš, Bejbi Motorola, Filari, Džipsii i Lazar Ćirković.

Najavljeni su, takođe, dreg nastupi kao i di-džej setovi .

Organizatori naglašavaju, da tokom šetnje neće biti dozvoljene bilo kakve parole ili transparenti koji sadrže natpise koji nisu u skladu sa vrijednostima i politikama Beograd Prajda, a što uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, vjerskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju, mizoginiju i pozive na nasilje.

Beograd Prajd ove godine održava se pod sloganom “Nismo ni blizu”, naglašavajući da se LGBTQ+ zajednica u Srbiji suočava sa povećanim nasiljem i diskriminacijom, i da se zahtjevi Beograd Prajda nisu promijenili od 2014. godine, zaključuje se u saopštenju.

 

 

izvor: Tanjug/SrpskaInfo/FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ / RINGIER