Stečaj proizveo 1.400 sudskih sporova

27.03.2024. - Društvo

U Okružnom sudu u Bijeljini u petak će biti održano ispitno i izvještajno ročište u predmetu stečaja nad bijeljinskom Bobar bankom. Stečaj je otvoren u 2017. godini, tako da već protiče sedma godina, otkako povjerioci pokušavaju da naplate svoja potraživanja, ali im to ne polazi za rukom. Većina njih se još uvijek nada da će naplatiti svoja potraživanja. Neke od njih je smrt spriječila da dočekaju taj trenutak, ali se njihove porodice nadaju da će konačno dočekati i taj dan.

Još 120 sporova u fazi rješavanja

Dušanka Novaković, stečajni upravnik kaže da prva dioba sredstava iz stečajne mase još uvijek nije obavljena, iako je nekoliko puta najavljivana, upravo zbog toga što su povjerioci u nekoliko najvećih sudskih sporova uputili žalbe, odnosno apelacije po svojim presudama ka Ustavnom sudu Republike Srpske.

„Od rješenja tih apelacija zavisiće i zakazivanje termina za prvu diobu sredstava iz stečajne mase. Mi još uvijek imamo oko 120 nezavršenih sudskih sporova, a uskoro ćemo pokrenuti još pet do šest sporova protiv nekih dužnika koji su ušli u problem neredovne uplate dugovanja“, kaže Dušanka Novaković, stečajni upravnik u bijeljinskoj Bobar banci.

Bijeljina.com