Ceca, Aca Lukas, Jovan Perišić i drugi pjevaju u Banjaluci

27.12.2023. - Društvo

Istovremeno sa donatorskom večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u Banjaluci će sutra na Trgu Republike, odnosno na platou ispred RTRS-a, biti održan humanitarni koncert.

Responsive image

Na humanitarnom koncertu će nastupiti regionalne zvijezde Svetlana Ražnatović, Miroslav Ilić, Aca Lukas, Nikola Rokvić, Leksington bend, Jovan Perišić, Maja Tatić, Ivana Perić, Vanja Mišić i mnogi drugi.

Četrnaesto donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” pod pokroviteljstvom predsjednika Dodika biće održano sutra u Banjaluci s ciljem prikupljanja sredstava za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija.

Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske iskazao je potrebu za uspostavljanjem ovog registra, odnosno za osnivanjem laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri ovom zavodu.

Osnivanjem laboratorije i uspostavljanjem registra, građanima Srpske koji su oboljeli od bolesti koje ugrožavaju život kao što su leukemija, aplastična anemija, imune deficijencije i urođeni poremećaji metabolizma, biće omogućeno da se pretraživanjem baza vlastitog i svjetskog registra pronađu nesrodni davaoci podudarni sa primaocem.

U okviru akcije, do kraja decembra svi koji žele mogu donirati jednu KM pozivom na “M:telov” humanitarni broj 1411, koji će do tada biti aktivan.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je kod Banke Poštanske štedionice Banjaluka račun posebnih namjena 571-010-00002700-15 i devizni račun IBAN BA:395710070400006774 /partija: 0070400000067/.

Izvor: Bl portal