Ostavite alkohol i uhvatite se sporta

01.07.2022. - Društvo

Nakon što su lideri Grupe sedam najbogatijih nacija (G7) ranije ove sedmice ismijali sklonost ruskog predsjednika Vladimira Putina da pozira golišav na fotografijama, on im je sada odlučio “uzvratiti udarac”.

Putin je sugerisao kako njegove kolege “moraju prestati s alkoholom i početi se više baviti sportom”.

Putin je tokom konferencije za novinare u Turkmenistanu rekao:

“Ne znam jesu li se htjeli skinuti do struka ili ispod struka, ali mislim da bi to u svakom slučaju bio odvratan prizor”.

Pozivajući se na ruskog pjesnika Aleksandra Puškina, dodao je kako se slaže sa onom da “možete biti pametna osoba i razmišljati o ljepoti svojih noktiju”, a zatim je nastavio:

“Sve u čovjeku treba biti skladno, i duša i tijelo. A da bi se taj sklad postigao morate se odreći alkohola, loših navika i početi vježbati, baviti se sportom”, objasnio je Putin.

Istakao je kako spomenute kolege “poznaje lično” te trenutno nema najbolji odnos s njima.

“Uprkos tome, svi su oni lideri, što znači da imaju karakter. I ako žele, sigurno će postići željeni napredak. A to što pričaju o tome je već dobro”, zaključio je svoj sarkastični odgovor.

Putin je, podsjećamo, neko ko se ne stidi u javnosti pokazati svoje golo tijelo, a nekoliko puta zabilježen je kako bez majice jaše konja, nosi lovačku pušku ili ide u ribolov. Spomenute fotografije postale su tema i na samitu G7 u Njemačkoj, a tom prilikom britanski premijer Boris Johnson pokrenuo je šalu na njegov račun.

“Svi moramo da pokažemo da smo čvršći od Putina”, rekao je Johnson, što je izazvalo smijeh nekih njegovih kolega.

“Jahanje golih grudi,” uzvratio je kanadski premijer Justin Trudeau.

Britanski premijer također je predložio čelnicima da im “pokažu naše grudi”, dok je Kanađanin Justin Trudeau predložio “jahanje golih prsa”.

Izvor:Klix.ba