Osumnjičeni za ubistvo inspektora ostaje u pritvoru

02.11.2023. - Društvo

Osumnjičenom za teško ubistvo čiji su inicijali N.K. produžen je pritvor za dva mjeseca, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

policija

Rješenjem Okružnog suda u Bijeljini od 1. novembra prihvaćen je prijedlog Tužilaštva od 30. oktobra za produženje pritvora protiv osumnjičenog N.K. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, prenosi Srna.

Ranije je objavljeno da je riječ o dvadesetčetvorogodišnjem Nikoli Kokanoviću iz Brčkog koji je u noći između 1. i 2. oktobra u Bijeljini ubio iz vatrenog oružja policijskog inspektora Nenada Markovića, koji je bio na dužnosti.

Ubistvo se dogodilo na ulazu u noćni klub u centru Bijeljine kada je osumnjičeni iz neposredne blizine Markoviću u prsa ispalio dva hica iz pištolja marke “Crvena zastava” kalibra 7,65 milimetara.

Osumnjičeni za ovo ubistvo do sada je osuđivan u Brčkom 2020. godine za nanošenje tjelesne povrede zatvorom od 30 dana, u Sudu BiH iste godine za organizovanje grupe za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata zatvorom od godinu dana i šest mjeseci, uslovno na tri godine i novčana kazna od 500 KM.

On je osuđen u Brčkom 2018. godine na zatvor od 30 dana za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, uslovno kazna na jednu godinu.

Izvor: Nezavisne