Robert dobio diplomatski pasoš

04.11.2023. - Društvo

Prepoznavši rad i zalaganje Roberta Dacešina kada je u pitanju promovisanje naše zemlje, ministar vanjskih poslova BiH odlučio je da ga nagradi diplomatskim pasošem.

110.jpeg

“Jednog najobičnijeg jutra ovog avgusta, čini mi se da je bio petak, vozimo se ka Makedoniji da snimamo nove videe i odmorimo. Dug put, ali uživamo, razgledamo okolinu, vrijeme je fino, družimo se i slušamo muziku. Kad odjednom, zvoni telefon, nepoznat broj. Javljam se i imam šta da čujem!”, izjavio je.

Upravo tada Robert je primio poziv iz kabineta ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u kojem su ga obavijestili da je ministar Konaković donio odluku da mu dodijeli diplomatski pasoš zbog izvanredne i nesebične promocije naše zemlje, ne samo u regionu već i širom svijeta.

“Kad sam se zahvalio, završio poziv i došao sebi, shvatio sam zapravo šta se desilo. Ministar mi je po diskrecionom pravu odlučio dati diplomatski pasoš, jer je prepoznao moj rad i zalaganje u promociji naše zemlje. Kakvo priznanje. Neizmjerno sam ponosan šbiti nosilac pasoša u kojem piše da sam promoter svoje zemlje, kakva je to samo čast!”, kazao je Dacešin.

Kako i sam kaže, Robert je svoju zemlju uvijek rado promovisao, i sve što je radio bilo je iz duše, često bez ičije podrške. Upravo zbog toga mu ovo toliko znači, jer će uz pomoć ovog pasoša obići zemlje za koje je inače jako teško dobiti vizu.

“Hvala gospodinu ministru Konakoviću na njegovoj odluci, ne da mi je uljepšao dan, već i učinio da se osjećam ponosnim i da sa još većom željom pričam, snimam i stvaram nadaleko o našoj zemlji!”, zahvalio se Robert.

Izvor: FB Robert Dacešin