Maslačkova rođendaonica (Foto)

02.04.2024. - Društvo

Maslačkova rođendaonica postoji već četiri godine i ona je specifična po tome što u toj priči nema tobogana i lavirinata, kaže na početku razgovora za portal „Bijeljina.com“ Marija Ćosić, glumica Pozorištanca „Maslačak“.

„Zamislili smo priču tako da se sa djecom tokom cijelog dana druže naši animatori. Na ideju da otvorimo jednu ovakvu rođendaonicu došli smo poodavno, jer imamo puno kostima na raspolaganju, raznih maski i dodataka za maskiranje. Sve to predstavlja posebnu atrakciju za djecu.

Rođendan traje tri sata, a u okviru ta tri sata djeca imaju tri seta igara. Prvi set je sastavljen od grupnih igara, ko je bolji u kojoj igri, zatim slijedi pauza za obrok. Nakon toga otpočinje drugi set igara koji je, takođe, takmičarskog karaktera.

Maskenbali i karaoka žurke

Tada je već vrijeme za tortu i onda za kraj ide ono zbog čega su „Maslačkovi“ rođendani prepoznatljivi, a to su maskenbali i karaoke žurke. U zavisnosti od uzrasta, formiramo i osmišljavamo koncept igara i žurki.

Primijetili smo da u našoj rođendaonici najviše vole da slave svoje rođendane djeca školskog uzrasta, kojima su dosadili prostori sa rekvizitima, a nisu još dorasli da bi rođendan proslavljali u nekom kafiću.

Uskoro i „Maslačkova“ radionica

Roditelji se posebno raduju ovakvim rođendanima, jer djeca nemaju kontakt sa mobilnim telefonima, usmjereni su jedni na druge, na druženje i zabavljanje“, kaže Marija Ćosić, ističući i to da „Maslačak“ priprema i jedan novi projekat, a to je „Maslačkova radionica“.

„Djeca će biti odjevena u kostime i zakratko će „zamijeniti“ svoje omiljene likove iz predstava. Planiramo da radionice vezujemo za predstavu koja je prethodne nedjelje izvođena u Centru za kulturu „Semberija“, kaže glumica Marija Ćosić.

Bijeljina.com