Osumnjičen za teško ubistvo policijskog inspektora u Bijeljini

25.03.2024. - Društvo

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Nikole Kokanovića (23), zbog teškog ubistva policijskog inspektora Nenada Markovića (38).

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv N.K. zbog krivičnog djela teško ubistvo, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopštilo je OJT Bijeljina.

Optužnica je proslijeđena Okružnom sudu u Bijeljini na potvrđivanje, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, Kokanović se tereti za ubistvo za koje je zaprijećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

Ubistvo se dogodilo u noći između 1. i 2. oktobra 2022. godine, ispred noćnog kluba ”Džil” u Bijeljini.

Osumnjičeni iz neposredne blizine policijskom inspektoru Nenadu Markoviću u prsa ispalio dva hica iz pištolja marke “Crvena zastava” kalibra 7,65 milimetara.

U rješenju za određivanje pritvora se navodilo da je Kokanović došao u ”Džil” kako bi potražio Markovića i njegovog suspendovanog kolegu Dalibora Bošnjakovića. U klub je došao u društvu sa još tri osobe, te je neko od njih rukama pokazivao Markoviću da izađe napolje i krenuli su prema izlazu. Marković i Bošnjaković su krenuli za njima i nakon što je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred objekta, Kokanović mu je iz neposredne blizine ispalio dva hica u prsa. Marković je pao na trotoar, a Kokanović je okrenuo pištolj prema Bošnjakoviću povlačeći obarač nekoliko puta. Nije uspio da puca, a zatim se dao u bjekstvo i istu noć je uhapšen.

Kokanović je i ranije dolazio u sukob sa zakonom.

Izvor: Srpska info