Tražilo ga 60 ljudi, a onda im se on pridružio

27.12.2022. - Društvo
Austrijski spasioci su u ponedjeljak, u 3 sata iza ponoći, dobili poziv od dvojice ljubljanskih turista koji su prijavili da su njihovi prijatelji nestali na području skijališta Bad Klainkirheim.

 

Oni su trebali zajedno u diskoteku, ali se u putu izgubio jedan kolega. Nisu ga mogli pronaći, pa su u pomoć pozvali i Hitnu pomoć. Ubrzo je pokrenuta velika potraga za Slovencem. Ukupno 60 pripadnika policije, vatrogasaca i gorskih spasilaca u pratnji pasa spasilaca je tražilo Slovenca, piše “Kleine Zeitung“.

Poslije sedam sati potrage i pročešljavanja terena, nestali Slovenac je sam došao do jedinica koje su tragale za njim. Bio je, inače, jako pijan. On je spasiocima objasnio da se izgubio na putu do diskoteke, a potom potražio sklonište u obližnjem lokalu. Priveden je zbog pijanstva, ali je ujutru pušten.

Operativni rukovodilac austrijske brigade pasa za spasavanje rekao je da je neobična priča imala i neobično srećan kraj. Istovremeno je pohvalio saradnju austrijskih timova na terenu, prenosi “Kleine Zeitung “.

 

izvor:Glas Srpske/FOTO:Glas Srpske