Dva vodeća razloga zbog kojih se ljudi najviše razvode

05.11.2023. - Društvo

Novac je pao u zaborav, a čak 46 odsto razvedenih parova kaže da su okončali brak zbog iste stvari.

Responsive image

Stručnjaci savjetuju da razvod treba da bude posljednja opcija, ali je činjenica da se sve više parova razvodi. Donedavno je glavni razlog bio finansijska situacija, a sada su stigli rezultati koji su pokazali da je mrtva trka između dva vodeća razloga zbog kojih su se parovi razveli. Prema anketi “Forbes Advisor-a”, postoji nekoliko faktora za koje parovi smatraju da opterećuju njihov brak. Najveći uzroci sukoba u braku su izbori karijere, roditeljske razlike, podjela kućnih poslova, odnosi sa porodicom, odnosi sa prijateljima, finansije i zdravstveni izbori.

Izbor karijere, kao krivca za okončanje braka, navelo je čak 46 odsto razvedenih parova, dok su roditeljske razlike na drugom mjestu sa 43 odsto. Što se podjele kućnih poslova tiče, studija iz 2022. pokazala je da žene koje imaju partnera i djecu imaju manju želju za strašću ako obavljaju veći dio kućnih poslova.

Samo pet odsto razvedenih parova izjavilo je da nije bilo načina da se njihov brak spasi. Čak 63 odsto parova smatra da im je bolje razumjevanje obaveza prije braka moglo da pomogne da izbjegnu razvod. Više od polovine reklo je da bi možda još uvek bili u braku da su bolje razumjeli moral i vrijednost svog supružnika pre braka.

Izvor: Mondo