Otvorena sezona maturskih večeri (FOTO)

23.05.2023. - Društvo

Odjeveni u blještave maturske haljine i svečana odijela, učenici završnih razreda  Ekonomske škole, njih ukupno 129, otvorili su večeras ovogodišnju sezonu proslave maturskih večeri u Bijeljini. Uz njih su bili profesori, drugovi iz škole, rodbina i prijatelji. Jednom u životu proslavlja se srednjoškolska matura 

Duško Đurić, direktor Ekonomske škole, kaže da je u pitanju još jedna dobra generacija učenika koji su sve svoje školske obaveze uspješno okončali tokom srednjoškolskog školovanja. 

 “Naše je zadovoljstvo tim veće, jer je ova generacija u vrijeme velikih izazova, među kojima je bila i pandemija virusa korona, uspješno završila sve svoje obaveze. U našoj školi učenici se obrazuju za poslovno – pravne tehničare, ekonomske i bankarske tehničare i za trgovačka zanimanja. Što se tiče njihovih daljih interesovanja, vršili smo i neke analize u tom pravcu. Stekli smo utisak da se ponovo vraća  interesovanje za nastavak školovanja. Svi oni koji završe srednju školu imaju mogućnost da apliciraju za poslove u privredi i vanprivredi”, izjavio je Đurić. 

Jovana Stevanović je učenica generacije. Završila je smjer poslovno – pravni tehničar, sa svim odličnim ocjenama. Planira da studira kriminalistiku u Sloveniji. 

 “To mi je želja od malih nogu, ljubav iz djetinjstva. Slijedim svoje snove”, kaže Jovana.  

Većina maturanata Ekonomske škole planira da potraži prvo zaposlenje, ali ima i značajan broj njih koji planiraju da upišu ekonomski i druge fakultete društvenog usmjerenja.

Bijeljina.com