Osvojio iPhone na nagradnoj igri i daje ga za pomoć Vukanu

16.05.2022. - Društvo

Đorđe Račić, animator za djecu iz Banjaluke, je na jednoj nagradnoj igri osvojio novi iPhone 13, te već danas planira organizovati aukciju na kojoj bi najveći ponuđač osvojio ovaj uređaj, a sav novac bi donirao za liječenje malog Vukana Stoiljkovića iz Vranja, koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa.

Naime, još dva dana su ostala da se skupi potreban novac za liječenje u Budimpešti malog Vukana, kojem nedostaje još 360.000 evra.

Račić za “Nezavisne novine” ističe da je nagradna igra trajala sedam dana, te da je njegova fotografija na društvenoj mreži Instagram osvojila najviše lajkova i time osvojila najnoviji iPhone.

“Vrijedi spomenuti djevojku iz Trebinja koja je imala slično lajkova kao i ja, ali ipak kada je vidjela šta ja želim da učinim sa ovom nagradom, priključila mi se i zajednički smo sa lajkovima osvojili iPhone”, priča Račić.

Prema njegovim riječima, aukcija će biti danas u toku dana ili sutra ujutro, i potrebno je što hitnije da se uradi, jer akcija pomoći za malog Vukana traje još svega dva dana.

“Početna cijena za ovu nagradu će biti 2.000 KM, pa ćemo vidjeti koliko ćemo uspjeti novca da skupimo. Na ideju sam došao jer sam i ja roditelj i hvala Bogu dijete mi je zdravo. Ne mogu ni da zamislim kroz kakav pakao Vukanovi roditelji trenutno prolaze i ovo je način da i ja pomognem”, naglasio je Račić.

Istakao je da kao animator svakodvneno radi sa djecom, te da je njegov poziv da u svakom trenutku bude uz mališane, kako u sreći, tako u tuzi.

“Apelujem na sve ljude dobre volje da pozovu 1414 i pomognu malom Vukanu koliko god mogu ili uplate novac na račun kako bi on dobio neophodnu pomoć i izliječio se u Budimpešti. Naše malo nekom znači puno”, zaključio je ovaj humani animator za djecu iz Banjaluke.

Podsjećamo, otkako se saznalo da Vukan Stoiljković iz Vranja ima spinalnu mišićnu atrofiju, organizuju se akcije prikupljanja pomoći za njegovo liječenje i u Srbiji i u inostranstvu.

Lijek “zolgensma”, koji mu je neophodan, košta 2,5 miliona evra.

Svi ljudi dobre volje u Republici Srpskoj Vukanu mogu pomoći pozivom na broj 1414 koji košta jedan KM ili uplatom na dinarski ili devizni račun.

Izvor: Nezavisne/Фото:Nezavisne