Raspisane dvije potjernice za Milenkom Tomićem

29.04.2024. - Društvo

Okružni sud u Bijeljini napokon je raspisao potjernice za Milenkom Tomićem (62), koji je pobjegao dva dana prije nego što je u Okružnom sudu u Bijeljini osuđen na 12 godina zatvora po optužbama da je obljubio četrnaestogodišnjakinju.

Ovaj sud je donio Naredbu za raspisivanje Centralne i Naredbu za raspisivanje Međunarodne potjernice za Tomićem.

Tomić je osuđen 29. marta, a prethodno je bio u kućnom pritvoru, u kojem ga je policija obilazila dva puta dnevno. Međutim, 27. marta u večernjim satima policija utvrđuje da on nije na kućnoj adresi.

Iz Policijske uprave Bijeljina su rekli da je, nakon što je utvrđeno da on nije na adresi, o tome “bez odlaganja obaviješten Okružni sud u Bijeljini”, pišu Nezavisne.

Treba podsjetiti da je suđenje Tomiću trajalo duže od dvije godine, zbog čega su iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina izrazili sumnju da je riječ o odugovlačenju.

Kada su dvije godine prošle, sud, po slovu zakona, više nije imao pravo da produžuje pritvor Tomiću i poslao ga je u kućni pritvor, iz kojeg je on pobjegao 27. marta.

Dva dana kasnije, Okružni sud u Bijeljini ga nepravosnažno osuđuje na 12 godina, te tad već odbjeglom Tomiću određuje pritvor.

Predsjednik Sudskog vijeća u predmetu “Tomić” je bila sutkinja Milena Zorić, a članovi su sudije Zoran Džida (predsjednik suda) i Elbisa Muharemović Karić.

Drugostepeni postupak protiv Tomića je pod velikim znakom pitanja, jer od toga nema ništa dok njemu ne bude uručena prvostepena presuda.

Izvor: srpskainfo.com