Radnici ne mogu vjerovati ljudima iza kojih stoje afere!

28.11.2023. - Društvo

Radnici firme “Orao” iz Bijeljine oglasili su se saopštenjem povodom izjava novoimenovanog direktora Mladena Savića koji tvrdi da ga je u namjeri uzurpacije direktorske pozicije spriječila “grupa radnika”.

Responsive image

Kako kažu, grupa nije isto što i skoro svi radnici centrale “Orla” u Bijeljini.

“Izjava Savića da ga je ispred Orla a.d. Bijeljina dočekala grupa radnika nije ništa drugo nego manipulacija javnosti riječima i izbjegavanje činjenica. Naime, ispred kapije Orao a.d. Bijeljina je dočekan pristojno bez ikakvih incidentnih aktivnosti prilokom čega mu je saopšteno da nije dobrodošao, iz više razloga”, kaže se u saopštenju radnika.

Kako se navodi radnici “Orla” smatraju da “Orao” u svojoj strukturi ima dovoljno stručnog i školovanog kadra koji mogu da izvršavaju funkciju direktora, što se, kako kaže, u dosadašnjem periodu dokazalo.

Naglašavaju da radnici “Orla” nisu saglasni da budu predmet političkih podkusurivanja i politizacije.

“Radnici ne mogu ukazati povjerenje ljudima iza kojih stoje afere sa čime je upoznata javnost Republike Srpske. Krv i životi stradalih radnika našeg Orla nisu za prodaju i podizanje političkog ugleda pojedinaca, nego je obaveza svih zaposlenih da ostave Orao budućem mladom naraštaju i struci u vazduhoplovstvu i na taj način spriječe odlazak mladih”, stoji u saopštenju.

Između ostalog radnici naglašavaju da direktora Savića nije dočekala kako on tvrdi “grupa radnika” nego apsolutna većina svih zaposlenih.

Podsjećamo, direktor kompanije “Orao” Mladen Stojanović je smijenjen, a na njegovo mjesto je postavljen Mladen Savić, iz DNS-a.

Inače, Mladen Savić, kao bivši načelnik Odjeljenja za privredu Grada Bijeljina, prije dvije godine prijavljen je Okružnom tužilaštvu u tom gradu zbog sumnje da je raznim zloupotrebama pri dodjeli podsticaja poljoprivrednim proizvođačima oštetio budžet grada za 630.500 KM.

Uz saopštenje dostavljena su imena zaposlenih koji su potvrdili navode iz saopštenja.

Izvor:BN