Oprez!Kolovozi mokri i klizavi

08.07.2022.

 U većem dijelu Republike Srpske jutros se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske, iz kojeg savjetuju vozačima oprez i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, zbog loših vremenskih uslova i kiše.
Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Bakračuša/ – Nevesinje jedan.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Ivanjska – Šargovac zbog izgradnje pristupne saobraćajnice na magistralni put.

Zbog deminerskih radova aktuelne su povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog Miljevina – Brod na Drini jedan, u mjestu Izbišno u opštini Foča, mjesto Miljevina od 7.00 do 17.00 časova u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Na dionici magistralnog Brod-Odžak, na lokalitetu mjesta Poloj i Liješće, zbog deminerskih radova, od 8.00 do 16.00 časova biće povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja. Radovi su planirani do 31. jula.

Zbog deminiranja, povremenih obustava saobraćaja biće i na dionici magistralnog puta Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina od 8.00 do 14.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac saobraćaj se odvija uz izmijenjen režim vožnje, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda izmijenjen je režim saobraćaja na dijelu magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na regionalnom putu Čelinac-Ukrina.
Predviđeno je da radovi traju do 25. jula.

Na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan izmijenjen je režim saobraćaja radi isključivanja i uključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog aktiviranog klizišta saobraća se otežano jednom trakom na dionici magistralnog puta Foča – Goražde, u mjestu Filipovići na liniji razgraničenja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Radi preduzimanja bezbjednosnih mjera povodom održavanja komemorativnog skupa 11. jula u Potočarima, danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju od 9.00 do 15.00 časova na dionici magistralnog puta Caparde-Oraovac, a sutra od 15.00 do 22.00 časa na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići.

U nedjelju, 10. jula, i ponedjeljak, 11. jula, od 00.00 do 24.00 časa zabrana je na snazi na dionicama magistralnih puteva: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Mel Luke i Konjević Polje-Bratunac, te na dionicama regionalnih puteva Drinjača-Bratunac, Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Jadar.

Zbog prevoza vangabaritnog tereta neophodan je oprez i poštovanje uputstava ovlaštenih lica iz pratnje na putevima: Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, ganični prelaz FBiH/Republika Srpska Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod, granični prelaz FBiH/Republika Srpska Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i Ugljevik-granica Republike Srpske/FBiH Banj Brdo-Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka-Prijedor-granični prelaz Republika Srpska/FBiH Koprivna.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora/Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U Federaciji BiH jutros oko 8.00 časova iz Bihaća kreće biciklistički memorijalni maraton, a oko 11.00 časova i supermaraton. Predviđeni dolazak do Jajca, gdje će učesnici prenoćiti, je oko 19.00 časova. Vozači se mole da na ovoj relaciji voze maksimalno oprezno i da poštuju uputstva policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog sanacije na vijaduktu “Klopče” na dionici auto-puta A-1 Zenica sjever-Zenica jug saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela” tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, dok se od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova, saobraća se sporije i na putevima Žitomislići – Počitelj, Donji Vakuf – Travnik, Žepče – Zenica, Bihać – Bosanski Petrovac i Šamac – Orašje.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Do 30. septembra otvoren je granični prelaz Krstac – putni pravac Gacko-Nikšić.

 

FOTO:Centralna