Novo povezivanje preduzeća iz RS sa privrednicima u Austriji, u toku prijave

21.02.2024. - Društvo

WIFI International (odjeljenje Privredne komore) iz Beča u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Austriji, Inovacionim centrom Banja Luka, Investiciono-razvojnom bankom Republike Srpske i Razvojnom agencijom Republike Srpske objavljuje poziv za sva zainteresovana preduzeća da se prijave na projekat povezivanja preduzeća iz Republike Srpske sa privrednicima u Austriji.

Responsive image

Poslovno povezivanje je namjenjeno rukovodstvu i predstavnicima preduzeća koja su zainteresovana za uspostavljanje poslovne saradnje sa preduzećima iz Austrije, a koja imaju interes sklapanja partnerskog odnosa i saradnje u sljedećim oblastima: izvoz, uvoz, zastupništvo, zajedničko ulaganje, itd.

Projekat povezivanja biće organizovan u Banja Luci i u Beču, Austriji, u dvije faze:

FAZA I

Pripremna obuka odabranih preduzeća iz Republike Srpske koja se sastoji od modula:

Modul 1. Obuka iz oblasti “Međunarodni – brend marketing, strateško planiranje i upravljanje rizicima”. Modul se održava u Banjoj Luci od 26. do 28.03.2024 uživo u prostorijama ICBL, Dr. Mladena Stojanovića 4.

Modul 2. Obuka iz oblasti “Poslovne komunikacija i pregovaranje u kontekstu međunarodne saradnje”. Modul se održava u “online” formatu u periodu od 02. do 04.04.2024.

Završni test

Po završetku programa (poslije Modula) provešće se kratka provjera znanja u cilju dobijanja WIFI sertifikata, koji ima karakter javne isprave i važnost u cijeloj EU. Završni test je predviđen online, 04.04.2024.

Cilj obuke je da se polaznicima prenesu znanja koja mogu doprinijeti efikasnijem nastupu prema preduzećima u Austriji.

FAZA II

Polaznici koji uspješno prođu obuku dobiće mogućnost da učestvuju na organizovanom studijskom putovanju u Austriju u periodu od 27. do 30.05.2024. tokom kog će Privredna komora Austrije u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Austriji organizovati poslovne susrete za sve učesnike programa.

Krajnji rok za prijavu na program je 8. mart 2024. godine, prenosi eKapija.

Izvor: Nezavisne