Ko čeka, možda nekad i dočeka (Foto)

14.02.2024. - Društvo

Svojevremeno najavljena kao kapitalna investicija, izgrađena prije tri godine, nova autobuska stanica u Bijeljini na svoje perone još uvijek nije primila prve autobuse.

Responsive image

Iako je završetak izgradnje bio najavljen za kraj marta 2021. godine, radovi su prolongirani do kraja jula te godine. Dinamiku radova ugrozila je svjetska pandemija virusa korona, takvo je bar bilo zvanično objašnjenje, iako su te godine građevinari imali pune ruke posla u Bijeljini i radili punom parom.

Nakon toga uslijedio je sudski spor sa izvođačem radova zbog neizvršenih obaveza oko instaliranja sistema za zagrijavanje objekta. U međuvremenu je i taj spor riješen, ali, nova autobuska stanica još uvijek čeka svoje prve putnike. Neki zli jezici je proglasiše promašenom investicijom, drugi rekoše da je nikada nije trebalo ni graditi na toj lokaciji, planirana je izgradnja nove saobraćajnice koja bi autobusku stanicu povezala sa gradskom zaobilaznicom.

Planova puno, novca u gradskom budžetu sve manje, a nama koji živimo u ovom gradu ostaje jedino to da i dalje strpljivo iščekujemo trenutak kada će nova autobuska stanica profunkcionisati i kada će neko konačno uvesti više saobraćajnog reda i saobraćajne kulture na bijeljinske, automobilima prenatrpane, ulice.

Bijeljina.com