Noćas smrzavanje a u petak više od 30 stepeni!

18.05.2022. - Društvo
Noć sa srijede na četvrtak biće vrlo svježa, a u petak nam stiže otopljenje sa temperaturom i preko 30 stepeni Celzijusa, pokazuje najnovija vremenska prognoza profesora geografije Marka Čubrila.

Posle jučerašnjih lokalnih nestabilnosti koje su ponegdje donijele velike količine kiše i na žalost pojavu grada,  danas znatno stabilnije ali svježe i vjetrovito.

Krajem dana vjetar u slabljenju i noć ka četvrtku će biti vrlo svježa za ovo doba godine tako da u planinskom dijelu regiona, posebno u kotlinama preko 900 metara nadmorske visine može biti slabog, prizemnog mraza.

U četvrtak tokom dana biće pretežno sunčano i umjereno toplo, a u petak i subotu tokom većeg dijela dana pretežno sunčano i vrlo toplo. U četvrtak maksimumi od +21 do +25, a u petak i subotu od +25 do +31 stepen Celzijusa ponegdje. Vetar će biti slab, južnih smjerova, navodi Čubrilo.

Vrijeme za vikend

U subotu posle podne i u noći ka nedelji se računa na premještanje slabog, hladnog fronta koji će ponegdje usloviti lokalne grmljavinske pljuskove, prije svega na zapadu, sjeveru i ponedge nad središnjim predjelima regiona. Nestabilnosti će ponovo biti lokalne i veliki deo regiona ih i neće imati.

U nedelju svježije i uglavnom suvo uz temperature od +17 do +23, lokalno i oko +25 stepeni Celzijusa, pokazuje vremenska prognoza.

Prognoza do kraja maja

Od nedelje ulazimo u period umjereno toplog i promjenljivog vremena uz smjenu toplih i malo svježijih dana. Povremeno će biti uslova za grmljavinske pljuskove, prije svega u utorak uveče i oko 26.5.

Za sada nema najava za neke konkrentije padavine koji bi ujednačenije zahvatile veći deo regiona u očekivane akuulacije u narednih deset dana uglavnom idu od 2mm do 10mm, a samo ponegde uz jači pljusak preko 15mm.

Izvor:Srpska Info/FOTO:espreso