TOP 10 filmova za raznike

04.01.2023. - Društvo

Uživanje može da počne! Ušuškajte se i uzmite šolju omiljenog toplog napitka

 

1. Božićne hronike ( Chistmas Chronicles)

U ovom bajkovitom ostvarenju Deda Mraza i Baba Mrazicu glumi par koji važi za najskladniji u Holivudu- Kurt Rasel i Goldi Houn. Priča prati brata i sestru, Kejt i Tedi Pirsa, čiji je plan da za Božić uspiju da usnime Deda Mraza, što ih odovodi na neočekivano putovanje o kojem većina djece mašta. Pravi porodični film.

2. Odmor (Holiday)

Romantična komedija iz 2006. sa Kameron Dijaz i Kejt Vinslet u glavnim ulogama. Radnja se dešava uporedo na Engleskom selu i u Los Anđelesu, kada dvije žene riješe da za praznike zamijene svoje domove. U bijegu od nesrećnih veza, obje će se lijepo prilagoditi i sreću naći u novom okruženju.

 

3. Vilenjak (Elf)

Ova klasična komedija sa Vilijamom Farelom u glavnoj ulozi, priča je o avanturama jednog nespretnog vilenjaka. Prava novogodišnja priča koja će donijeti smijeh i radost za vrijeme praznika.

4. Kako je Grinč ukrao Božić ( How the Grinch stole Chistmas)

Ovaj simpatični i zabavni film sa Džimom Kerijem u glavnoj ulozi, nastao je po istoimenoj dječijoj knjizi autora Dr. Susa. Film govori o mrgudu Grinču, koji je se zaklinje da će slomiti duh Božića, pa se prerušava u Deda Mraza i sprema se da ukrade poklone i ukrase dok svi spavaju.

5. Gremlini

Američki komični ”horor” film iz 1984. pravi je klasik, ostvario je veliki uspjeh i u finansijskom, i u pogledu reakcija kritičara i publike. Ovaj film donosi pravo Božićno raspoloženje, a priča počinje tako što Randal Pelcer kupuje kućnog ljubimca svom sinu Bilu za rođendan. A u pitanju je simpatično krzneno stvorenje iz rase ‘mogvej’ kome daju ime Gizmo. Prodavac ga upozorava da ne smiju prekršti 3 pravila: ne smiju svtorenjce izlagati sunčevoj svjetlosti, ne smije doći u kontakt sa vodom i ne smije se hraniti posle ponoći.

6. LJubav Zapravo (Love Actually)

Jedna od najuspješnijih romantičnih komedija ikada, u kojoj glume sve same zvijezde: Hju Grant, Kira Najtli, Kolin Fert, Ema Tompson i Lijam Nilson. Radnja ovog filma dešava se uporedo prateći živote junaka, i njihove sudbine tokom praznika. LJubav, smijeh, suze i toplina- osjećanja su koja preovladavaju u ovom ostvarenju.

7. Igra sudbine (Serendipity)

Ukoliko želite da povratite poljuljanu vjeru da za svakoga postoji srodna duša, onda je ovaj film pravi za vas. Sa Džonom Kjuzakom i Kejt Bekinsejl u glavnim ulogama, radnja filma se odvija oko spleta okolnosti koji dovode do njihovog upoznavanja. Preispitivanje odluka i pitanja srca, kao i prepuštanje onoga nad čime nemamo kontrolu- rukama sudbine, ostaviće vam prijatan osećaj u stomaku.

8. Betoven (Bethoven)

Ovaj film ima nekoliko dijelova, a u pitanju je porodična komedija iz 1992.godine. Grupu štenaca iz prodavnice
kućnih ljubimaca ukrala su dvojica lopova. Jedan bernardinac uspio je da pobjegne i ušunja se u kuću porodice
NJutn. Svi su oduševljeni pridošlicom, a posebno djeca, dok Otac NJutn želi izbjeći odgovornost i odbija da prihvati psa, ali ukućani uspijevaju da ga ubijede u suprotno.

9. Sam u kući (Home Alone)

Jedan od najpopulrnijih prazničnih filmova: priča prati domišljatog i nestašnog dječaka koji igrom slučaja ostaje sam u kući, dok njegova mnogočlana porodica odlazi na put. On se na razne načine brani od lopova na čijoj je meti, dok pokušavaju da opljačkaju njegov dom.

10. Deda Mraz ( The Santa Clause)

Kada aktuelni gospodin Mraz padne sa krova na Badnje veče, razvedeni otac Skot obuče njegovo odijelo i postane novi Deda Mraz. Skot i njegov sin Čarli ubrzo završavaju na Sjevernom polu…

 

izvor:magazin.novosti/FOTO:Profimedia