Tri udovice sahranile istog muža

19.07.2023. - Društvo

“Ej, moš’ misliti kakav je on čovjek to zaista bio da je tako ujedinio svoje tri žene”, rekao je jedan mještanin.

Sahrana koja je održana prije devet dana na čačanskom Gradskom groblju izazvala je nezapamćeno interesovanje stanovnika grada na Moravi, ali i cijele Srbije. Kurir je već pisao da su na ukopu Čačanina, koji je preminuo u 54. godini, saučešće primale sve tri njegove žene, jedna aktuelna i dvije bivše, držeći se pod ruku i tješeći se među sobom kad koja zaplače. Ta scena nikome nije promakla od rodbine i prijatelja, pa se priča brzo pročula, a i dalje se o tome pripovjeda.

A ono što je uslijedilo nakon sahrane dodatno je podgrijalo čaršijske priče.

“Da nisam sve vidio svojim očima i da nisam neke stvari saznao od bliskih mi ljudi ne bih vjerovao da ovo može da se desi”, priča za Kurir jedan od rođaka, a sa njim se slaže i nekolicima još sa kojima su noovinari razgovarali i koji odreda smatraju da o pokojniku mnogo toga ipak nisu znali:

“Ej, moš’ misliti kakav je on čovjek to zaista bio da je tako ujedinio svoje tri žene koje su zajedno sa djecom došle da ga isprate. Neki sa jednom jedva izdržavaju, a njega oplakaše sve tri. I veoma su lijepe, atraktivne… Karakteri su im totalno različiti. Zamisli, zajedno su platile sve što je bilo potrebno za sahranu! Da se čovjek prekrsti i lijevom i desnom”, navodi drugi mještanin.

Rođaci vele da ne znaju kako su podijelile troškove, ali su sve tri došle da izmire dugovanje, i o svemu su se dogovarale. “Zajedno su izlazile i na groblje poslije sahrane, a zajedno su spremili i sedmodnevni pomen”, pričaju u nevjerici.

Jedino oko čega se nisu lako složile jeste čije će ime stajati prvo pored imena troje djece na umrlici. Na kraju su odlučile da ne bude nijedne od njih, već da samo djeca budu navedena kao članovi ožalošćene porodice.

Izvor:MONDO/Kurir