Napadač vezao sveštenika: Stavio mu nož pod vrat, pa ukrao zlato i novac | Bijeljina.com

Napadač vezao sveštenika: Stavio mu nož pod vrat, pa ukrao zlato i novac

03.09.2023.
U župi svetog Petra i Pavla u Kaknju sinoć se odvijala prava drama. Naime, maskirani razbojnik upao je u prostorije župne kuće, vezao velečasnog Žarka Vujicu, te uz prijetnju nožem oteo novac i zlatni nakit.

Portparol MUP Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek potvrdio je da policija traga za osobom koja je izvršila razbojništvo u župnoj kući.

“U 21.05 Policijskoj stanici Kakanj prijavljeno je krivično djelo razbojništva počinjenog na štetu župnika Crkve svetog Petra i Pavla u ulici Mehmeda Skopljaka kojom prilikom je od strane jedne osobe uz prijetnju nožem otuđen određen iznos novca i zlatni nakit. Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona. U toku je činjenje istražnih radnji u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se djelo dogodilo”, kazao je portparol Fišek.

Župnik Žarko Vujica za pojedine medije je potvrdio da je još u šoku, te da mu je razbojnik zaprijetio nožem koji mu je stavio pod vrat, piše Avaz.

Izvor: Bl portal