Karan i Kostrešević u posjeti PU i OJT Bijeljina

20.02.2024. - Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan posjetio je danas sa direktorom policije Srpske Sinišom Kostreševićem Policijsku upravu Bijeljina, gdje je razgovarao sa načelnikom Policijske uprave Stjepanom Terzićem o stanju bezbjednosti koje je ocijenjeno kao dobro.

Responsive image

Pohvaljene su posljednje aktivnosti policijskih službenika koje se odnose na rasvjetljavanje paljevine vozila i bacanja bombe u dvorište jedne porodične kuće u Bijeljini koje su se dogodile proteklog vikenda. Ministar je naglasio da je jako značajna proaktivna i efikasna reakcija policijskih službenika, kao i dobra saradnja sa tužilaštvom.

Tim povodom, Karan i Kostrešević sastali su se sa glavnim okružnim tužiocem Okružnog tužilaštva Bijeljina Olgom Pantić koja je ocijenila izuzetnom saradnju sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske.

Ministar Karan se zahvalio na efikasnosti OJT Bijeljina u istrazi ubistva policijskog službenika Policijske uprave Bijeljina u oktobru prošle godine, kada je upravo zahvaljujući sinhronizovanim aktivnostima policijskih službenika i tužilaštva vrlo brzo rasvijetljeno ovo teško krivično djelo, a izvršioci lišeni slobode.

Tokom posjete Bijeljini, ponovljena je opredijeljenost MUP-a Republike Srpske na nastavku realizacije sistema video nadzora javnih površina kroz projekat „Bezbjedan grad“, koji predstavlja dobar instrument policiji u rasvjetljavanju krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira i uopšte održavanja stanja bezbjednosti.

Izvor: ATV