“Dok sam ja gradonačelnik, gradska dekoracija će se skidati poslije Sretenja”

08.02.2024. - Društvo

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, najavio je da će dio novogodišnje dekoracije iz grada biti preseljen u Janju.

Responsive image

U ovom naselju, međutim, žale se na brojne probleme s kojim se svakodnevno suočavaju, uključujući i to što im ne radi ulična rasvjeta. Gradonačelnik je reagovao na informaciju da, iako smo u februaru, novogodišnje dekoracije još uvijek “krase” Bijeljinu, pa je najavio da će uklanjanje dekoracije početi 16. februara, nakon praznika Sretenje, odnosno Dana državnosti Republike Srbije.

-I dok god sam ja gradonačelnik, gradska dekoracija će se skidati poslije Sretenja, a Badnjak poslije Svetog Save. Poslije Sretenja, dio dekoracije se seli u našu Janju, kako bi zablistala za početak Mjeseca Ramazana – naveo je Petrović.

Međutim, mještani Janje se žale na nagomilane probleme koje sigurno neće riješiti dekoracije čiji je dolazak najavio gradonačelnik.

Posljednjih godina, upozoravaju mještani ove mjesne zajednice, gomilaju se infrastrukturni problemi, kao što su neosvijetljene ulice, udarne rupe po putevima. Mada su se, kako su ispričali InfoBijeljini, nadležnima obraćali više puta, njihova pomoć je izostala, pa ne kriju ogorčenost.

Upozoravaju da njihove molbe i zahtjeve lokalna vlast ignoriše te da se prema njima odnosi maćehinski.

Izvor: Srpska info