U znanje konstantno treba ulagati jer je to uvijek najsigurnija investicija!

07.09.2022. - Društvo

Učenici bijeljinske Gimnazije „Filip Višnjić“ od danas će moći da uče anatomiju na torzu čovjeka zahvaljujući profesoru dr Zlatku Maksimoviću, koji je donirao ovo značajno naučno sredstvo za izvođenje praktičnog dijela nastave iz biologije.

Torzo je dizajniran i testiran u Njemačkoj po ISO standardu 9001 a sastoji se od 12 dijelova. Osim torza, dr Maksimović donirao je ovom kabinetu i mikroskopske preparate.

-Prije nekoliko mjeseci, obratila mi se direktorica Gimnazije sa molbom, ukoliko sam u mogućnosti, da obezbjedim određene preparate i ljudski torzo za kabinet biologije. Preparate sam relativno brzo našao ali za ljudski torzo bilo mi je potrebno malo više vremena. Na moje veliko zadovoljstvo, uspio sam da to obezbijedim za početak školske godine. Kroz praktičnu nastavu učenici najlakše usvajaju znanja i zato smatram da su nastavna, naučna sredstva neophodna kabinetima. Iskreno se nadam da će mnogim generacijama ovo biti značajno. U znanje konstantno treba ulagati jer je to uvijek najsigurnija investicija, zaključio je prof. Maksimović.


U ime kolektiva bijeljinske Gimnazije, aktiva profesora biologije i u svoje ime, prof. dr Zlatku Maksimoviću na ovoj vrijednoj donaciji zahvalila se i direktorica škole, Olivera Stevanović.

“Ova značajna donacija će svakako poboljšati nastavu iz biologije, s obzirom da znamo da mnogo naših učenika odlazi na studije biologije, medicine, i oni su tamo veoma uspješni. Ovaj poklon je jedna sjajna donacija koja će pomoći našim učenicima u savladavanju nastavnog gradiva”, izjavila je direktorica škole, Olivera Stevanović.


“Drago mi je što smo uspjeli da opremimo kabinet biologije, vjerujem da će to mnogo pomoći nastavnicima i učenicima da adekvatno obavljaju praktičnu nastavu koja je dragocjena. Nismo imali ljudski torzo u kabinetu biologije i zaista će nam mnogo značiti”, rekla je profesorica biologije, Biljana Bogdanović.

Bijeljina.com