Psiholog obaviješten da je učenik rekao da će napraviti spisak

03.11.2023. - Društvo

Direktorka banjalučke Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” Ivana Ljubojević rekla je da su preduzeli sve potrebne mjere nakon što je učenik viših razreda ove škole prijetio da će napraviti spisak likvidacije.

165.jpeg

“Kontaktirali smo nadležne institucije, u svakodnevnom smo kontaktu sa policijom zbog raznih problema, tako da je bilo očekivano da će odmah reagovati. Preduzeli smo sve što je do nas, učenici se mogu osjećati sigurno i roditelji svoju djecu mogu poslati u školu”, rekla je Ljubojevićeva.

Ona je navela da je školski psiholog dobio informaciju da je jedan od učenika rekao da će napraviti spisak.

“Psiholog je pozvao učenika, obavio razgovor i smatrali smo da je sve pod kontrolom do trenutka zasijedanja Savjeta roditelja. Roditelji su bili smireni dok se juče nije pojavila informacija u medijima”, navela je Ljubojevićeva.

Ona je istakla da nema mjesta panici.

“Mislimo na djecu, najvažnija nam je njihova sigurnost, a važno je i da roditelji i nastavnici budu smireni”, rekla je Ljubojevićeva.

Nastavnik fizike u OŠ “Georgij Stojkov Rakovski” Branko Stupar rekao je da se nastavni proces odvija normalno, navodeći da postajemo taoci dezinformacija.

Izvor: ATV