Čak se i Radovan može “simpsonizovati”

15.03.2023. - Društvo

Ilustracija kultne scene iz filma “Mrtav ladan” podijeljena je društvenim mrežama, a posebno je na Twitteru pobrala simpatije i podsjetila mnoge na urnebesni detalj iz mnogima omiljenog filma.

 

Film “Mrtav ladan” govori o dva brata (Žika Todorović i Nenad Jezdić) koji pokušavaju prevesti vozom svog mrtvog djeda u njegov rodni grad, ali ga pri tome izgube i pokušavaju ga pronaći prije sahrane. Scena kad dedu izbacuju iz voza i on završava na ogradi zemljišta uz prugu je mnogima prva asocijacija na ovaj film.Upravo je urnebesni momenat koji prikazuje vlasnike spomenutog zemljišta kada ugledaju dedu predstavljen kao iz serije “Simpsonovi”, a ilustracija je osvojila društvene mreže.

Prvenstveno je objavljena na Instagram stranici “Simpsonizuj me” koja nudi “simpsonizaciju” različitih fotografija i likova tj. pretvaranje običnih snimaka u ilustracije koje nalikuju na likove “Simpsonovih”.Međutim, naknadno je podijeljena na Twitteru gdje je prikazana skoro 100.000 puta uz pitanje “Koji je ovo film?”. Film svakako nije bilo teško prepoznati, a našalili su se da se “sve može simpsonizovati pa čak i Radovan” (lik vlasnika spomenutog zemljišta na koje je pao deda, a tumačio ga je Milorad Mandić).

Instagram stranica “Simpsonizuj me” predstavila je i verzije “simpsoniziranih” likova drugih filmova i serija poput “Maratonci trče počasni krug”, kao i “Ko to tamo peva”, a posebno je interesantna bila ilustracija likova iz “Boljeg života”.

 

izvor:Klix/FOTO:Twitter