Kolovozi mjestimično vlažni, magla uz riječne tokove

18.05.2022. - Društvo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraća se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog jutarnje magle, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Učestali su odroni na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, pa se vozačima savjetuje maksimalno oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na magistralnim putevima Bijeljina-Brčko i Bijeljina-Banj Brdo danas će se saobraćaj odvijati usporeno zbog košenja putnog pojasa.

Radovi se izvode na putevima Lamovita-Ivanjska, Stari Ugljevik-Glavičice, Derventa-Žirovina, Crkvina-Modriča jedan i Šešlije-Johovac, Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Rudanka-Doboj jedan, Rudanka-Doboj, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na granici Brodar-Rudo, a za ostala vozila je ograničen na 20 kilometara na sat.

Na dionicama Polje-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, kao i Šipovo-Novo Selo i Jezero-Šipovo biće polučasovnih obustava saobraćaja zbog deminiranja.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom na dionici puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje, Ukrina-Gornja Vijaka, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na putnim pravcima Gacko-Nevesinje-Bakračuša, Šamac-Karuše, Ledenice-Crkvine-Šamac kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku u mjestu Trn, dok je na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 do 30 minuta.

Izvor:Agencije