Kafana u Opatiji nakon šokantnog računa: Naručeno je prestižno jelo, cijena je u skladu

29.06.2022.

Otkako su cijene ponovo skočile, na internetu često možemo naletjeti na račune sa astronomskim iznosima, a koji ne prestaju šokirati turiste. Najčešće su to oni iz nama susjednih zemalja.

Jedan od računa bio je i onaj iz Opatije, tačnije kafane Wagner u sklopu hotela Amadria Park -Milenij, koju su turisti napustili šokirani nakon što su doručak platili 134 KM.Turisti su tada, posjetimo, naručili dva sendviča, tri kroasana, dva capuccina, sok od jabuke, mineralnu vodu i Coca-Colu. Kako su rekli, cjenovnici nisu bili istaknuti na stolu, a tom prilikom najviše pažnje privukla je cijena sendviča, a gdje je jedan koštao čak 120 kuna (31 KM).

Sada su se o svemu oglasili i iz spomenute kafane.

“Sendvič koji je naš cjenjeni gost naručio bio je ‘Club Sandwich s puretinom na žaru i dollar chips’. Cijenu naravno određuje i postavlja kvaliteta usluge, mjesto usluge te namirnice koje se nalaze u istom, kao i porez na dodanu vrijednost od 25 posto koji znatno utječe na formiranje cijene”, objasnila je generalna direktorica kompanije Ela Komlez za Net.hr.

Za spomenuti medij, istakla je kako je riječ o sendviču koji spada u najskuplju i najprestižniju kategoriju te da on zahtjeva više od pravljenja kućnih sendviča na kakve smo navikli.

“Cijenjeni gost nalazio se u Opatiji na našoj kultnoj terasi Wagner, koja je dio grupacije koja pruža kvalitetu najviše razine, od običnog ‘espressa’ pa sve do a la cart jela koji se nalaze unutar našeg restorana”, pojasnili su.

Također, dodali su kako su u objektu vidno istaknute cijene usluga, da su dostupni cjenovnici u dovoljnom broju primjeraka , kao i osoblje koje je na raspolaganju svojim gostima.

Generalna direktorica pozvala se i na istraživanje Hotels.com koje je ova stranica napravila za “zloglasni” sendvič, a tom prilikom istakla je kako je jedan takav u Genevi koštao oko 170 kuna (44 KM) 2015. godine, dok je u Parizu 140 kuna (36 KM).

Danas su pak, cijene još veće pa u usporedbi s njima cijena opatijskog sendviča djeluje prilično “mala”, no to svejedno nije činjenica koja bi mogla umiriti turiste.

“Kafana je malo izdvojena od hotela i ni po čemu se ne izdvaja od drugih kafana u Opatiji. Zato ne vidim neki poseban razlog ili posebnu ponudu na temelju koje bi ovako ‘derali’ ljude. Za te novce mogli smo na pristojan ručak. Jedno je sigurno, nikad više nogom neću stupiti na tu terasu”, zaključio je ljutiti turista koji je zabilježio račun.

Izvor:Klix