Velikani fudbala na komemoraciji Siniši Mihajloviću odali poštu preminuloj legendi (VIDEO)

18.12.2022. - Društvo

U Medija centru na stadionu “Rajko Mitić” održana je komemoracija povodom smrti legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.

Stotine velikih sportista, sportskih radnika i prijatelja došli su na „Marakanu“ kako bi odali poslednju poštu Mihajloviću, a osim legendi Crvene zvezde tu su bili i ljudi iz Partizana, što dovoljno govori koliko je Mihajlović bio veliki.

– Ovo je težak dan, jedan od najtužnijih i najtežih. Opraštamo se od prijatelja, brata… Opraštamo se od Siniše Mihajlovića, jedne od najvećih ličnosti koje je Crvena zvezda imala u istoriji. Još na početku karijere si se upisao u besmrtnu listu legendi svog voljenih kluba. Pamtićemo te kao veselog dečaka koji je izrastao u čoveka velikog srca. To smo se sto puta uverili. Otišao si prerano, ali si toliko učinio za svog života da će generacije tvojih potomaka biti ponosni. I mi smo ponosni jer smo te imali za prijatelja i jer si bio deo Crvene zvezde. Ostaje mi samo da se poklonim i kažemo jedno veliko hvala. Neka mu je večna slava i hvala – rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

 

Govoreći o Mihajloviću emotivan je bio i veliki Dragan Džajić.

– Ohrabrila me je njegova izjava da „ova bolest i ne zna s kime je ušla u koštac“… Znači ušla je sa borcem i on je takav bio, verovao je da će je savladati, ali nije mogao da se izbori sa time. Moraću da ponovim nekoliko reči da ne bih dalje ovako emotivno razgovarao – rekao je Džajić na ivici suza.

– Kada smo razmišljali o Mihi, bio je jedan udarac sa 40 metara od gola, vidim da mladić šutira položaj da šutira. Okrenuo sam se prema Ljupku i reko „neće valjda“. Šutnuo je tako da je naš golman jedva odbranio. Onda sam razgovarao sa Ljupkom i prva utakmica u prvenstvu bila je protiv Vojvodine. Dogovorio sam se sa Ljupkom da ga pozove da dođe kod nas i da malo popričamo. Pitam ga hoćeš u Zvezdu? Kao iz topa kaže – da. I tako je bilo. Za to kratko vreme koje je proveo u Zvezdi, a njegov doprinos je bio ogroman. BIo je prznica sa velikim srcem, nije voleo da gubi ni na treningu, pa sam govorio i trenerima da ne ulazi u sukob sa igračima. Ne voli čovek – dodao je Džajić i rekao da će zauvek ostati u pamćenju.

Obratio se i njegov nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde Dragiša Binić, s kojim je bio cimer u godini kada su crveno-beli postali prvaci svIJeta, podsećajući koliko je veliki igrač.

– I dan-danas sam u neverici da smo izgubili takvog čoveka. Samo je želeo da pobedi i uvek je bio vedrog duha, raspoložen… Siniša, ja sam mislio da ćeš se izboriti i protiv ove bolesti, učinio si sve za naš fudbal i videli ste kako je odreagovala svetska javnost i tek sad vidimo kakvog smo čoveka imali sve ove godine. Za junakom se ne plače i neka mu je večna slava i hvala – rekao je Dragiša Binić.

Knjiga žalosti biće biti otvorena i danas u Muzeju Crvena zvezda od 10 do 13 časova. U Knjigu žalosti juče se upisao predsjednik Srpske Milorad Dodik, a ovog jutra to je učinio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini poslije dugogodišnje borbe sa leukemijom.

On će po želji porodice biti sahranjen u ponedjeljak u Rimu.

I “Vječni grad” ispraća Sinišu Mihajlovića

Osim u Beogradu gdje je održana komemoracija u Sinišinu čast, ovog nedjeljnog jutra građani Rima u kolonama čekaju kako bi Siniši Mihajloviću rekli posljednje zbogom.

Građani u rimskoj opštini Kampidoljo u tišini prolaze pored Mihinog odra, kraj kojeg stoji i ožlošćena porodica. Na taj način Rimljani iskazuju svoje poštovanje prema Siniši, koji je najveći dio svog života i karijere proveo na Apeninima, nastupajući i predvodeći brojne klubove.

Na kovčegu su primjetna i obilježja fudbalskog kluba Lacija i Rome, dva rimska kluba za koje je Siniša nastupao. Među onima koji su ožalošćenoj porodici srpskog fudbalera izrazili saučešće bio je predsjednik rimskog Senata, Ignasio la Rusa. Siniša Mihajlović će biti sahranjen u ponedeljak u Rimu

 

izvor:Nezavisne/Blic/Aloonline/Agencije/FOTO:Ilustracija/Aloonline