U školi Božićni post počeo podjelom besplatnih knjiga “Svetog pisma Novog zavjeta”

29.11.2023. - Društvo

 Na početku Božićnjeg posta u hrišćanskom duhu darivanja u OŠ “Dvorovi” iz Dvorova nastavnik pravoslavne vjeronauke djakon Mladen Jović svim učenicima osmog i devetog razreda poklonio je knjigu “Novi zavjet”.

Responsive image

U ovoj školi razgovorajući sa učenicima došlo se do saznanja da veliki broj učenika u svojim domovima nema ovu svetu knjigu, izvor hriscanske vjere, koju su sastavili bogonadahnuti ljudi, u kojoj su oni zapisali istine i tajne koje je Bog otkrio ljudima.

Po mišljenju vjeroučitelja svaka riječ “Pisma” je riječ Božija i ima moć da liječi tjelesna i duhovna oboljenja. Od apostolskog doba pa do ovog našeg vremena “Sveto Pismo” je služilo i služi kao čuvar prave vjere, istinske vrline, bogonadahnuto, korisno za učenje, za ispravljanje i za vaspitanje u pravdi i istini.

“Zahvalni smo nastavniku koji je svojim ličnim zalaganjem i sredstvima obezbjedio da se ova sveta knjiga nađe u rukama naših učeka. Nastavnik je i ranije poklonio pravoslavne hrišćanske knjige školskoj biblioteci kao i muzičke instrumente orgulje i harmoniku školi. Ovim poklonom naši đaci su obogaćeni izuzetnom knjigom koja nikada ne zastarjeva i koja predstavlja temelj hrišćanske vjere”, istakao je direktor škole Čedo Janković.

Bijeljina.com