Osam uspješnih godina

02.04.2024. - Društvo

Centar za socijalni rad Bijeljina i Dnevni centar za djecu u riziku obilježili su danas  Dan Dnevnog centra za djecu u riziku prikazivanjem kratkog promotivnog koji je na slikovit način prikazao kako je prije osam godina formiran Dnevni centar za djecu u riziku i kroz koje sve razvojne faze je do sada prolazio.

Goran Marković, pomoćnik direktora Centra za socijalni rad podsjetio je da su još prije osam godina, tadašnji direktor Centra za socijalni rad Bijeljina Milan Simeunović i Slavica Kovrlija odlučili da organizuju novu uslugu u okviru Centra za socijalni rad, u smislu organizovanja Dnevnog centra za djecu u riziku.

Pomoć djeci na fizičkom i psihičkom planu

“Godine iz nas potvrdile su da je Bijeljini bio neophodan jedan ovakav centar koji je već postao prepoznatljiv i mnogi danas dolaze u Bijeljinu da se informišu o radu ovog centra, kako bi i oni pokrenuli sličnu uslugu u okviru svojih lokalnih zajednica. Dnevni centar za djecu u riziku pomaže djeci na fizičkom i psihičkom planu i ta pomoć im je više nego dobrodošla. Ovom prilikom izražavamo zahvalnost Gradskoj upravi, brojnim privrednim subjektima i sponzorima koji su prepoznali važnost postojanja Dnevnog centra za djecu u riziku”, istakao je Goran Marković.

 On je tom prilikom posebnu zahvalnost izrazio Neveni Jovanović, rukovodiocu Dnevnog centra za djecu u riziku i Slavici Kovrlija na stručnom radu i osmišljavanju rada centra.

Slavica Kovrlija je istakla da je Dnevni centar za djecu u riziku jedini centar u Republici Srpskoj koji funkcioniše na ovakav način. Djeca koja su željna pažnje, podrške i ljubavi u Dnevnom centru imaju mogućnost da nauče puno toga, da se druže i bave brojnim korisnim aktivnostima.

Nakon predstavljanja aktivnosti Dnevnog centra za djecu u riziku podijeljene su zahvalnice svima onima koji su na bilo koji način u proteklom periodu pomogli njegov rad.

Bijeljina.com