Izabrani pobjednici ovogodišnjeg praznika dječije muzike (Foto)

12.11.2023. - Društvo

Sala Centra za kulturu sinoć je bila pravi muzučki epicentar. Četrnaesti put po redu osnovci mlađeg i starijeg uzrasta pjevali su Semberiji, na dječijem muzičkom festivalu koji nosi baš takav naziv – Djeca pjevaju Semberiji.

3.jpeg

192.jpeg

Kapacitet sale nije bio dovoljan za sve zainteresovane ljubitelje dječijih muzičkih stihova, tako da su mnogi ostali uskraćeni za spektakl.

Ipak, najupornija, najmlađa publika, je uspjela da pronađe svoje mjesto na stepeništu pored bine.

58.jpeg

Osim mladih talenata iz osnovnih škola sa područja Grada Bijeljina, na ovoj muzičkoj smotri su učestvovali i osnovci iz okruženja. 

14.jpeg

Festival je otvorio šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine, Milan Lazarević, koji je, obraćajući se prisutnima, a posebno najmlađim sugrađanima, tom prilikom rekao da je Gradska uprava sa zadovoljstvom podržala ova sada već tradicionalni muzički događaj i dodao:

 102.jpeg

“Bijeljina je danas grad muzike, a Gradska uprava vjeruje da muzika daje dušu svakom gradu. Hvala vam što ste dobra djeca i što volite muziku i našu Semberiju”.

Predsjednik žirija je bio čuveni autor muzike za djecu Jovan Joca Adamov, a izvršni producent Blagiša Nikolić.

Prve nagrade za interpretaciju su pripale Sari Lukić i Iskri Nikolić, dok su posebne nagrade za interpretacju dobile Slobodanka Cvijanović i Milica Maksimović.

97.jpeg

Drugoplasirani su bili Ana Ostojić, Dunja Marjanović, Nedžla Baćevac i Nemanja Tonković.

Treće nagrade su osvojili Stefan Smiljanić, Dunja Miljenović, Milica Sarić, Sara Obrenović, Helena Jovanović.

 

46.jpeg

U revijalnom dijelu su nastupili prošlogodišnji najuspješniji takmičari.

Bijeljina.com