Djeca gaze kroz vodu i blato da bi došla do škole | Bijeljina.com

Djeca gaze kroz vodu i blato da bi došla do škole

10.05.2023.

 Kolovoz u Ulici Josifa Marinkovića, koja spaja Područnu Osnovnu školu “ Vuk Karadžić” na Ledincima sa Ulicom srpske dobrovoljačke garde, u očajnom je stanju.

 

Djeca, da bi došla do škole, osim što moraju paziti da na njih ne naleti neki automobil, istovremeno, nakon svake kiše, gaze kroz vodu i blato da bi došli do škole.

Iako je u proteklim mjesecima upućeno više apela i incijativa Gradskoj upravi od strane direktora škole, ali i predstavnika Mjesne zajednice Ledinci da se dio ulice rekonstruiše i osposobi za normalan saobraćaj, ništa do sada nije preduzeto na tom planu. 

 Milka Đukanović, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Ledinci kaže da se više puta do sada obraćala Gradskoj upravi, ali da pozitivnog odgovora na njen apel nije bilo. 

 

 “Kolovoz je izlokan, uzak i deformisan. Djeca i njihovi roditelji moraju otvoriti četvore oči da bi bezbjedno stigli do škole ili da bi izašli iz te ulice po povratku kući. Slali smo fotografije te ulice, upućivali odbornička pitanja. Tu ulicu treba proširiti, obilježiti pješačku stazu, rekonstruisati kolovoz, jer samo na taj način može se obezbijediti siguran pristup učenicima do škole”, kaže Milka Đukanović, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Ledinci.

 

Bijeljina.com