Matursko veče učenika Poljoprivredne i medicinske škole (Foto)

24.05.2024. - Društvo

Zahvaljujući lijepom vremenu, maturanti Poljoprivredne i Medicinske škole, kao i maturanti srednje Muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac” večeras su svečanim defileom bijeljinskim ulicama označili završetak srednjoškolskog đačkog doba.

Ispratili su ih, sa lijepim željama za nastavak školovanja i ulazak u zrelije životno doba, te sa buketima cvijeća, roditelji, bake i deke, rođaci, prijatelji, poznanici.

Biljana Zarić, direktorka Poljoprivredne i medicinske škole kaže da u ovoj godini škola ispraća sedamdesetu generaciju maturanata.

 “Za njih sada počinje jedno novo poglavlje života. Srednjoškolsko obrazovanje im je omogućilo jedan osnov i oslonac za nove životne izazov Neki od njih će nastaviti školovanje, a veliki broj njih će potražiti prvi posao. Našu školu ove godine završava 322 maturanta, koji su bili raspoređeni u 11 odjeljenja. Struku poljoprivreda i prerada hrane pohađalo je osam odjeljenja, dok je iz oblasti zdravstva bilo tri odjeljenja.

Svim maturantima želim uspjeh, zdravlje i sreća da ih prati kroz život. Oni treba da permanentno rade na ličnom usavršavanju, na ličnom i profesionalnom razvoju. Ova generacija je prvu godinu pohađala u uslovima korone, tako da se u prvoj godini nisu mogli dovoljno upoznati, ali su naredne tri godine iskoristili da se bolje upoznaju i da steknu nova znanja i prijateljstva”, istakla je direktorka Biljana Zarić.

Bijeljina.com