2019

30.09.2022. - Društvo

Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini danas je uručen sertifikat ISO 22301:2019, sistem menadžmenta kontinuitetom poslovanja i upravljanja rizicima.
Direktor bolnice “Sveti Vračevi” Zlatko Maksimović rekao je danas da je ulaganje u znanje investicija koja se uvijek isplati, a zaposleni u ovoj ustanovi bave se kvalitetom, standardima i u posljednje dvije godine pojačali su aktivnosti vezane za bavljenje kvalitetom posovanja.

“Pored standara ISO 9001, pri čemu smo jedini u Republici Srpskoj koji imaju taj važeći standard, pored standarda 15 189 koji smo nedavno uveli vezano za akreditaciju laboratorije i pi si ar laboratorije, danas smo uveli još jedan novi standard, odnosno dodijeljen nam je sertifikat ISO 22302 – očuvanje kontinuiteta poslovanja u vanrednim okolnostima”, rekao je Maksimović novinarima nakon što je Bolnici uručen ovaj sertifikat.

On je zahvalio načelnici sektora za kvalitet i njenim saradnicima, svojim pomoćnicima te sertifikacionoj kući koja je provjerila i ustanovila da Bolnica ispunjava navedene standarde.

“Nastavićemo da se bavimo kvalitetom sve u cilju većeg zadovoljstva korisnika naše ustanove”, rekao je Maksimović.

Ocjenjivač iz sertifikacione kuće /YUQS/ Aleksandar Stojiljković rekao je da je sertifikacijom ovog standarda Bolnica “Sveti vračevi” dobila mogućnost poboljšanja kontinuiteta rada i nastavka rada usljed poremećaja.

Prema njegovim riječima, Bolnica je sertifikacijom ovog standarda ispunila osnovni cilj – zadovoljenje korisnika usluga, a potvrđena je i kompetentnost, stručnost i odgovornost svih zaposlenih na čelu sa rukovodstvom i direktorom kojima treba odati posebno priznanje za uložen trud i rad.

“Uspjeli su za prethodne dve godine, godine kovida da uvedu dva standarda i da od nas dobiju dva sertifikata danas jedan YUQS, sertifikacionog tijela u Srbiji akreditovano od ATS-a i drugi koji je priznat u svijetu je sertifikat sistema menadžmenta”, rekao je Stojiljković.

 

izvor:Srna/FOTO:Srna