Optuženi za pedofiliju ostaje u kućnom pritvoru

09.02.2024. - Društvo

Milenko Tomić (62), bokserski trener iz Bijeljine, kojeg terete da je obljubio četrnaestogodišnjakinju koju je trenirao, ostaje u kućnom pritvoru, odlučio je danas Okružni sud u Bijeljini.

Responsive image

Ovom odlukom su, naime, Tomiću ostale na snazi mjere zabrane. Zabranjeno mu je napuštanje adrese stanovanja – boravišta, korištenje lične karte za prelazak državne granice BiH, odnosno putovanje, a pritom su mu privremeno oduzete putne isprave, uz zabranu izdavanja novih.

Vijeće Okružnog suda u Bijeljini je ovu odluku donijelo odlučujući o žalbi branioca optuženog, izjavljenoj protiv rješenja predsjednika vijeća Okružnog suda u Bijeljini.

Žalba je odbijena kao neosnovana.

Podsjetimo, Tomiću se u ovom predmetu sudi dvije godine, i on se 1. februara našao na slobodi, jer više nema zakonskog osnova da mu se produžuje pritvor.

Zbog toga je Okružno javno tužilaštvo Bijeljina nedavno oštro reagovalo, jer smatra da je riječ o odugovlačenju postupka u Okružnom sudu u ovom gradu, a istog su stava i advokati koji zastupaju interese djevojčice.

Predsjednik Sudskog vijeća u predmetu “Tomić” je sudija Milena Zorić, a članovi su sudije Zoran Džida i Elbisa Muharemović Karić. Zanimljivo je da je Džida ujedno i predsjednik Suda.

Izvor: Nezavisne