Dobra ponuda domaće i uvozne robe (Foto)

16.04.2024. - Društvo

Bijeljinska Zelena pijaca ovih dana izuzetno je dobro snabdjevena, kako domaćim, tako i povrćem i voćem iz uvoza. Prodavci za tezgama kažu da se trenutno najviše traže krastavci i tikvice iz Crnjelova i Velike Obarske, po cijeni od tri KM za kilogram.

Jagoda 8 KM, boranija 9 KM

Janko Lazić, koji godinama prodaje povrće i voće na Zelenoj pijaci, kaže da je već stigla i jagoda iz Čelića, po cijeni od osam KM za kilogram.

“U ponudi imamo domaći kupus, po cijeni od 1,5 KM do dvije KM po kilogramu. Tu su rane salate, blitva, špinat, mladi luk, sve to dobijamo od domaćih proizvođača.

Blitva košta tri KM za kilogram, koliko košta i mladi luk. Krompir je od dvije do 2,5 KM po kilogramu, zavisno od toga da li je stigao iz uvoza ili sa domaćih njiva.

Paradajz i paprika stižu iz uvoza

Paradajz i paprika su iz uvoza, po cijeni od četiri do šest KM, zavisno od sorte i kvaliteta. Boranija je, takođe, iz uvoza i košta devet KM po kilogramu.

Semberski proizvođači povrća kažu da je povrće ove godine znatno ranije prispjelo i stiglo na tezge, za petnaest do dvadeset dana prije uobičajenih rokova. Izuzetno toplo vrijeme u prvoj polovini aprila pogodovalo je razvoju biljaka.

Prinosi su izuzetno dobri, ali i proizvođači i trgovci bi željeli kada bi bilo malo više kupaca.

Bijeljina.com