Prikupljen rekordan broj slatkiša u sklopu akcije “Jedan slatkiš jedno dijete”

29.12.2023. - Društvo

Omladina Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina tradicionalno je organizovala akciju prikupljanja slatkiša za paketiće pod nazivom ”JEDAN SLATKIŠ JEDNO DIJETE” u saradnji sa JU Gimnazija ”Filip Višnjić” Bijeljina.

Responsive image

Preko 90 volontera je učestvovalo u akciji koja je realizovana u nedjelji solidarnosti te je prikupljen rekordan broj slatkiša. I ove godine građani su pokazali svoju humanu stranu i solidarnost za one koji ne mogu priuštiti novogodišnje poklone.

Formirano je preko 350 paketića u vrijednosti od 20 KM, 300 u vrijednosti od 40 KM i preko 350 u vrijednosti od 50 KM. Paketići su podijeljeni svima udruženjima i pojedincima koji su uputili zahtjev. Neka od udruženja su sve članice koalicije KOLOSI, udruženje OTAHARIN, mjesne zajednice, Savez gluvih i nagluvih Republike Srpske, veterani, vjerske zajednice i drugi. Veliki broj paketića smo poslali kolegama koji nisu imali ovakvu akciju Crveni krst Pelagićevo, Šamac i Lopare.

“Dana 29.12.2023. godine Gradska organizacija Crvenog krsta će zajedno sa gorskom službom spasavanja djeci iz dnevnog centra uručiti paketiće na način spuštanja deda mraza sa krova zgrade. Imajući u vidu da sa dnevnim centrom imamo odličnu saradnju koja se tiče besplatnog prevoza djece kao i sa njihovim roditeljima odlučili smo se da ovo uručenje paketića bude POSEBNO.

Ovom prilikom se zahvaljujemo upravi i učenicima Gimnazije ”Filip Višnjić” kojima smo danas uručili zahvalnice, kao i našim stalnim volonterima bez kojih ova akcije ne bi bila realizovana kao i marketima BOST, Tropic i Fortuna koji su nam dozvolili da sprovedemo ovu aktivnost i naravno svim građanima koji su svojom simboličnom kupovinom doprinijeli akciji”, saopšteno je iz Gradske organizacije Crvenog krsta.

Bijeljina.com