Otvaranje manifestacije „Zimski korzo“ (Foto)

27.12.2023. - Društvo

Od 19.00 časova, na platou ispred glavne zgrade Gradske uprave planirano je zvanično otvaranje “Zimskog korzoa” i puštanje u rad novogodišnje rasvjete.

Responsive image

Tradicionalna manifestacija u okviru koje će u narednih petnaestak dana biti organizovano i izvedeno puno zanimljivih kulturnih i muzičkih sadržaja, koncerata i dječijih predstava.

Sa tim kulturnim sadržajima Semberci i njihovi gosti iz cijele Republike Srpske, Srbije i brojnih drugih evropskih zamalja ispratiće još jednu kalendarsku i dočekati Novu 2024. godinu. Na trgu će biti organizovan doček Nove godine, uz svirku grupe „Zana“, kao i Pravoslavne srpske godine, 13. januara.

Najmlađi, djeca iz bijeljinskih vrtića, i ove godine ukrašavali su  sa svojim vaspitačima, Deda Mrazom i gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem ukrašavali veliku jelku na Gradskom trgu, a mnogi od njih su u Centru za kulturu, nakon odgledane dječije predstave, dobili i novogodišnje paketiće.

Za najmlađe sugrađane večars su obezbijeđeni  slatkiši, a zabavljaće ih Deda Mraz i maskote. U okviru Zimskog korzoa, za građane će biti obezbijeđeni besplatni kuvano vino, čaj i novogodišnji medenjaci, a za 20.00 časova zakazan je prvi muzički nastup, odnosno, koncert „Neon“ benda.

Bijeljina.com