OŠ “Knez Ivo od Semberije” pobjednik regionalnog takmičenja “Ćirilice, čedo moje”

24.04.2024. - Društvo

Na regionalnom takmičenju za osnovce iz grupe nacionalnih predmeta pod nazivom „Ćirilice, čedo moje“, koje je održano u subotu 20. aprila u OŠ “Vuk Karadžić” u  Bijeljini, prvo mjesto osvojila je bijeljinska škola „Knez Ivo od Semberije“ koja je imala dvije ekipe.

“Ćirilice, čedo moje” je takmičenje u kom učestvuju timovi po četiri učenika. Svaki učenik sprema se iz jedne oblasti: srpski jezik, istorija, vjeronauka i muzička kultura, kaže vjeroučiteljica Slađana Vidaković koja je iz vjeronauke spremala dvoje učenika šestog razreda o životu Sv. Save.

“Meni je jako uzbudljiv taj koncept timskog rada u kojem oni dišu kao jedan, pomažu jedni drugima, zajedno promišljaju i bodre se. A tako i mi nastavnici. Jedina smo škola gdje svi nastavnici dođemo da bi bili podrška dječici i jedni drugima. Timski rad je zaista mnogo više od nadmetanja, tu se uči o povjerenju, zalaganju, odgovornosti koje imamo jedni prema drugima, ljubavi. Republičko takmičenje nas očekuje krajem maja i još nemamo zvaničnu informaciju da li će nam učestvovati obje ekipe ili samo prvoplasirana.

Timovi su sastavljeni od učenika od šestog do devetog razreda. Moji iz vjeronauke su šestaci, Anđela i Nemanja. Pametnice su i pravi sunđeri koji upijaju sve. Zadovoljstvo je razvijati njihov potencijal i ko zna gdje su njihove granice. Ja im želim da ih nikada ne upoznaju već samo da lete i da se razvijaju ne pitajući se gdje je krajnji domet”, ističe Vidakovićeva.

Pored vjeroučiteljice Slađane Vidaković učenike su pripremali i Dejan Živanović, nastavnik istorije, Stana Vuković, nastavnica muzičke kulture, dok su nastavnice Sandra Simić i Jelena Marković spremale po jednog učenika iz srpskog jezika.

Bijeljina.com