Mališani Novu godinu proslavili u vrtiću

27.12.2023. - Društvo

Djeca koja pohađaju vrtić “Čika Jova Zmaj“ u Bijeljini juče su proslavila Novu godinu. Vaspitači su za njih pripremili bogat i sadržajan program, a mališani svoje oduševljenje nisu mogli da sakriju.

Responsive image

Novogodišnja predstava “Kako pobijediti čarobnjaka?“, druženje sa Djeda Mrazom, muzika, dobro raspoloženje i dječiji smijeh. Atmosfera je to koja je vladala u Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj“. Mališani su uživali u programu pripremljenom za njih, a povodom n novogodišnjih praznika.

“Vaspitači svake godine za našu dječicu pripremaju novogodišnju predstavu. Ove godine je to ‘Kako pobijediti čarobnjaka?’. Djeca se veoma raduju, budu veoma uzbuđeni, tu su sve te novogodišnje uloge koje oni tako jedva čekaju, posebno tog Djeda Mraza sa poklonima, bude baš lijepo. Vi ste evo danas u ulozi vještice? Pa ta uloga vještice njima na početku bude zanimljiva, onako iz prikrajka vire, čekaju šta će se desiti. Poslije je ta vještica naravno dobra na kraju, pa opet se svi zajedno radujemo praznicima“, kaže vaspitač u Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj“ Jovana Marković.

Vrtićki objekat “Đurđevak“ odiše novogodišnjim duhom. Jelka, novogodišnji crteži i dekoracija upotpunili su prazničnu atmosferu. Djeca ne mogu sakriti oduševljenje, a najviše se raduju, kažu, praznicima, Novoj godini i paketićima.

“Došli smo u ‘Đurđevak’ da gledamo predstavu, da vidimo vrtić, da nam bude lijepo, da budemo veseli, radosni“, kaže Rastko Marković iz Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj“

“Pa igraću se sa drugarima, proslavićemo ovo uz muziku i gledati predstavu. Šta za tebe znači Nova godina? Pa da mi je lijepo, ja se volim igrati i grudvati i volim da pravim snješka. Šta ti znaš o Djeda Mrazu, hoćeš li imati danas priliku da ga vidiš? Da. Šta znaš o njemu? Pa da donosi poklone djeci“, kaže Sofija Gračanin iz dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj“.

Novogodišnja čarolija najmlađoj populaciji dočarana je u potpunosti na ovaj način. U okviru novogodišnjih i božićnih praznika vrtić “Čika Jova Zmaj” u saradnji sa roditeljima realizuje humanitarnu akciju pod nazivom “Podijeli radost“ na način da roditelji donose slatkiše koji se kasnije pakuju u paketiće koji će biti podijeljeni djeci kojoj su najpotrebniji.

“Trudimo se stvarno da u našem vrtiću djeci približimo radost, da se djeca raduju novogodišnjim i božićnim praznicima, takođe da ih upoznamo sa svim tim praznicima koje dočekujemo, ali bitno je da u Novu godinu uđemo sa puno uspjeha, radosti i sreće. Jer, ono što smatramo za našu ustanovu da je protekla tj. ova godina veoma uspješna, da smo proširili kapacitete naše ustanove i želimo tako da uđemo i u Novu godinu“, kaže direktor JU Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović.

U 2023. godini vrtić “Čika Jova Zmaj“ proširio je kapacitet sa otvaranjem dva nova objekta. U planu imaju da osposobe i nove vrtićke objekte u novoj godini, kako na području grada, tako i u seoskim zajednicama, a sve u cilju dostupnosti vrtića što većem broju djece.

Izvor: ATV