Boban Jovičević novi direktor Centra za socijalni rad

15.01.2024. - Društvo

Potpredsjednik DEMOS u Bijeljini Boban Jovičević novi je direktor Centra za socijalni rad u Bijeljini saznaje portal Dešavanja u Bijeljini.

 

Naime, nakon što je dosadašnji direktor Centra za Socijalni rad Milorad Sofrenić otišao u penziju, mjesto direktora ustanove je ostalo upražnjeno.

Boban Jovičević, biće imenovan za mjesto direktora, nakon što je dobio podršku Gradskog odbora DEMOS Bijeljina. Imenovanje će uslijediti na prvoj narednoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina.

Jovičević je rođen 3. avgusta 1985. godine u Bijeljini. Sa porodicom živi u Trnjacima. Oženjen je i otac je dvoje djece. Nakon završene osnovne škole „Petar Kočić“ u Brocu, završio je Gimnaziju „Filip Višnjić“ u Bijeljini. Nakon završene Gimnazije, u periodu od 2004-2008 godine studirao je na Poslovnom fakultetu u Beogradu, na smjeru revizija, na Univerzitetu Singidunum. Diplomirao je 2008. godine i stekao zvanje Diplomirani ekonomista – menadžer za reviziju. 2008. godine, na Univerzitetu Singidunum, upisao je Postdiplomske master studije i nakon jedne godine studija stekao je zvanje Diplomirani ekonomista – master ekonomije.

Radni odnos je prvi put zasnovao 2010. godine u JU Centar za kulturu „Semberija“ u Bijeljini. Od 2010. godine do polovine decembra 2016. godine radio je na poziciji rukovodioca kulturno-umjetničkog odjeljenja, rukovodioca bioskopa JU Centra za kulturu „Semberija“ i organizatora programa u JU Centar za kulturu „Semberija“. U JU Centar za kulturu „Semberija“, obavljao je funkciju predsjednika Sindikalne organizacije. Dvije godine je bio predsjednik Upravnog odbora JIP „Semberija i Majevica“. U periodu od 2016 do 2021. godine obavljao je funkciju načelnika Odjeljenja za inspekcijeske polove Gradske uprave Grada Bijeljina. Posjeduje uvjerenje o položenom ispitu za rad u organima javne uprave. Posjeduje znanje iz oblasti upravljanja poslovnim finansijama, bankarskim menadžmentom, berzanskim poslovanjem i investicionim bankarstvom uz primjenu savremenih informacionih sistema. U periodu mart – septembar 2021. godine bio je zaposlen u JU Centar za kulturu „Semberija“ kao organizator programa. U novembru 2020. godine, izabran je na lokalnim izborima za odbornika u Skupštini Grada Bijeljina. Predsjednik je komisije za poljoprivredu i selu Skupštine Grada Bijeljina. Kao načelnik odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Bijeljina, nagrađen je Srebrenom medaljom Knez Ivo od Semberije za izuzetan doprinos na suzbijanju Korona virusa na teritoriji Grada Bijeljina i Semberije. Obavljao je funkciju izvršnog direktora Ekonomsko-pravnog sektora u AD “Grad” Bijeljina.

Izvor: Dešavanja u Bijeljini