Poziv na učešće građanima, pravnicima i medijima na javnu debatu

27.08.2023. - Društvo

Banja Luka će biti domaćin događaja na kojem će biti analizirano stanje pravosuđa, sa fokusom na transparentnost, procesuiranje korupcije i kriminalizaciju klevete. Ova konferencija, pod nazivom “Pravo na pravdu”, organizuje se pod pokroviteljstvom Evropske unije u Bosni i Hercegovini. Konferencija će biti održana u utorak, 29. avgusta od 11  do 13 satiu Hotelu Courtyard by Marriott, na adresi Prvog krajiškog korpusa 33.

Na ovom događaju predstavnici pravosudnih institucija, civilnog društva, medija, kao i drugi građani, imaće priliku razgovarati o vladavini prava, transparentnosti rada pravosuđa, procesuiranju slučajeva korupcije, kao i kriminalizaciji klevete u Republici Srpskoj.

Evropska unija u Bosni i Hercegovini je posvećena podršci unapređenja vladavine prava kao jedne od ključnih oblasti u napretku zemlje na putu ka članstvu u EU.

Nakon javnih debata „Pravo na pravdu“ organizovanih u proteklom periodu u osam gradova u BiH, Ured EU u BiH organizuje javnu debatu u Banjaluci. Cilj ovih javnih debata je čuti glasove građana, izazove s kojima se suočavaju, ali i omogućiti diskusiju sa predstavnicima pravosuđa koji će predstaviti i dobre prakse i govoriti o svom radu.

Na ovom događaju, biće riječi o lokalnom pravosuđu, transparentnosti rada pravosudnih institucija, procesuiranje korupcije i kriminalizacije klevete.

U nastavku je i dnevni red.

Svi zaniteresovani svoje učešće mogu da potvrde do 28. avgusta 2023. godine na e-mail [email protected]; (ili putem telefona, na broj +387 61 545 351) ili putem linka: https://forms.gle/5YHa4o3nWRWixht19

Podsjećamo, događaj će se održati u utorak, 29. avgusta, od 11:00h u Hotelu Courtyard by Marriott (Prvog krajiškog korpusa 33). Prijave su obavezne!

 

Banjaluka.com