Pas uletio na pumpu, odveli ga u smještaj, ali tu priča tek počinje (Foto/Video)

08.01.2023. - Društvo

Pas mješanac uletio je na benzinsku pumpu u Budžaku, prestrašen od petardi i vatrometa i sakrio se iza frižidera.

Pumpadžije imaju srce

Radnici su shvatili njegovu patnju i pustili ga da se sakrije. Satima je bio iza, uzbuđen i uplašen. Dali su joj da jede, ali nije htjela.

Pelet pa privremeni dom

Tada je na pumpu ušla djevojka, koja je željela kupiti pelet. Čula ga je da cvili i pitala radnike o čemu se radi. Ispričali su joj. Ona je ženku, miješanku uzela i odvela kući, nahranila, napojila.

Nemirna noć

“Uzela sam je da je ne bi udarilo auto, kad izađe, samo da preživi. Sve vrijeme je bila uznemirena, mada je bila na suvom, na sigurnom, nahranjena. Prenoćila je nemirno. Ujutru sam dogovorila privremeni smještaj za nju, dok ne bude udomljena.”

Smještaj

“Odvezli smo je tamo, ali prilikom rastanka cvilila je i pokušavala progristi ogradu. Bilo mi je žao, ali mislila sam da joj teško pada rastanak.”

Zovu iz smještaja

Samo nekoliko sati kasnije iz smještaja su nazvali i rekli da kujica ne prestaje sa cviljenjem i očajem.

Povratak na pumpu

“Otišla sam opet po nju, i usput svratila do iste pumpe da pitam da je ko slučajno nije tražio. Kada sam izašla iz auta grebala je da izađe napolje, naprosto sam je morala pustiti.

Tada je istrčala, preletila cestu i otrčala u šipražje pored, zadržala se neko vrijeme, a onda se ponosno i zadovoljno došetala sa- štenetom.

Imala je bebu i sav njen očaj je nastao zbog toga.

Šta se desilo dva dana ranije?

Pas je uslijed straha pretrčao cestu i uletio na Hifa pumpu, gdje su je radnici ostavili da se smiri iza frižidera. Za to vrijeme njeno štene je bilo iza Nešković pumpe, gdje su, takođe, radnici za njega napravili zaklon, da ne strada.

Kako saznajemo od radnika, ona je u šipražju okotila više štenadi, ali na kraju je “preteklo” samo jedno, koje su uspjeli sačuvati.

Zajedno idu u novi dom

Sada su majka i potomak zajedno, mirni su i zadovoljni, pronađen im je smještaj, i sutra putuju kod novog vlasnika.

Malo je potrebno da se bude čovjek, a vrlo često se o tome može naučiti od životinja.

Banjaluka.com