Za posao kaže da je pun iznenađenja (Foto)

08.03.2023. - Društvo

Dragana Škrbić, pripadnica Jedinice žandarmerije, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske zasnovala je radni odnos 2016. godine kao policajac u Policijskoj stanici Banjakuka – Lazarevo. Nakon toga, 2017. godine, raspoređena je na mjesto policajca u Jedinici za podršku, Uprava za obezbjeđenje ličnosti i objekata, gdje se dodatno stručno edukovala kroz razne obuke i kurseve.

Nakon formiranja Jedinice žandarmerije 2019. godine, raspoređena je u istu, a 2021. godine uspješno je završila obuku za pripadnike Jedinice žandarmerije, gdje i danas uspješno obavlja poslove i zadatke.

U životu se ostvarila u velikim ulogama, supruge i majke. Sada ističe da joj je jedina želja čin mlađeg inspektora, s obzirom da je završila Visoku školu unutrašnjih poslova u Banjaluci 2012. godine i stekla zvanje diplomirani pravnik unutrašnjih poslova-specijalista kriminalističkih nauka.

Za svoj posao kaže da je pun iznenađenja i da svaki dan nosi nešto novo, jer je raspored svaki dan diktiran dnevnom bezbjednosnom situacijom.

U svojoj karijeri se sa osmijehom sjeća jednog sprovođenja lica u Tužilaštvo BiH. Naime, vozila je prvo službeno vozilo u koloni kad je u centru grada uočila da joj kvačilo više ne radi. Uvidjevši problem, kolege su brzo reagovale i pretekle je, te u dogovoreno vrijeme osumnjičena lica predali u tužilaštvo. Ona je do zgrade došla jedva, i to u prvoj brzini. Za to vrijeme, vrijedne kolege su je preticale pješice i završavale posao niti jednog trenutka ne dajući do znanja da nešto nije u redu. Vratila se na šlep kamionu.

Dugo je trenirala džudo, a s obzirom da je rođena Banjalučanka, ne čudi što je bila takmičar džudo kluba „Borac“, i to od 2005. do 2009. godine, potom pomoćni trener do 2013. godine. Najveće džudo odlikovanje je bronza osvojena na balkanskom prvenstvu 2006. godine.

Banjaluka.com / Foto: MUP RS