Počeo “Ezgit”

07.07.2023. - Društvo
 Muzički festival “Egzit” otvoren je sinoć na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a organizatori očekuju posjetu više od 200.000 ljudi. 

Festival je počeo u 19.00 časova i traje do nedjelje, 9. jula.

Na ovogodišnjem “Egzitu” nastupiće “Prodidži”, “Vu-tang klan”, “Skrileks”, Erik Pridz, Nina Kravic i drugi.

Festivalska vrata otvaraju se svakog dana u 19.00, a zatvaraju u 3.00 časa ujutro. Tokom jedne večeri posjetioci mogu na festival ući samo jednom i dužni su kod sebe uvijek imaju neki od identifikacionih dokumenata.

Organizatori su upozorili da ulaze kontroliše i policija kako bi se izbjeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na Festival.

“Egzitov kamp” i ove godine će do 11. jula biti smješten na novosadskoj plaži Štrand, uz Dunav.

I ove godine uvedene su posebne linije vozova na relaciji Beograd-Novi Sad, pa su pored više od 30 redovnih dnevnih polazaka, organizovani i dodatni, a svi vozovi staju na željezničkoj stanici Petrovaradin, u neposrednoj blizini Tvrđave.

“Egzitova” kartica za plaćanje je i ove godine službeno i jedino sredstvo plaćanja pića, hrane i ostalih proizvoda na Festivalu i biće dostupna na svim uplatnim mjestima na Festivalu i u kampu.

Novac na tu karticu moguće je uplaćivati gotovinski ili platnom karticom, dok je nepotrošeni novac moguće povratiti na odgovarajućim Festivalskim blagajnama.

Na Festivalu će sve vrijeme dežurati i ekipe hitne pomoći, a postojaće i štandovi za psihološku podršku posjetiocima.

 

izvor/FOTO:Srna