Bijeljinac rasturao kokain u prodavnici mobilnih telefona

08.02.2024. - Društvo

Srđan Davidović zvani Urko iz Bijeljine optužen je da je u svojoj radnji mobilnih telefona prodavao kokain i tu drogu davao drugima da je konzumiraju.

Responsive image

Prema optužnici bijeljinskog Okružnog tužilaštva, on je narkotike prodavao u više navrata po cijeni od 100 KM za gram.

Urka terete za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga, a optužnicu je potvrdio Osnovni sud u Bijeljini.

U optužnici se navodi da je narkotike radi prodaje i davanja drugima na uživanje nabavljao od njemu poznatih lica. Dalje se navodi da je licu Ć. S. iz Bijeljine od početka 2018. godine do juna 2021. godine najmanje 20 puta prodao po jedan do dva grama kokain, po cijeni od 100 KM za gram.

“Oko deset 10 puta ga je častio kokainom zbog toga što je Ć. S. u njegovom odsustvu iz Bijeljine drugim licima po njegovom nalogu prodavao drogu koju bi mu osumnjičeni ostavio. Narkotike je prodavao po cijeni od 100 KM za gram, a novac predavao osumnjičenom po povratku u Bijeljinu. Drogu je Ć.S. preuzimao u zanatskoj radnji osumnjičenog u Bijeljini ili na nekim drugim lokacijama u Bijeljini”, stoji u optužnici.

Dalje se dodaje da je Davidović R. P. iz Bijeljine 16. aprila 2021. godine prodao paketić kokaina težak gram za 100 KM. Drogu mu je predao kod parka u Bijeljini nakon što ga je prethodno R.P. pozvao putem telefona. Kako stoji u optužnici, R.P. je tada dio droge konzumirao istog dana, a drugi dio sakrio u čarapu. Skrivenu drogu su istog dana pronašli policajci i oduzeli od njega.

Davidovića nadalje terete da je u julu 2021. godine licu Ć.S. zvani “M” u ime koga je kupovinu droge ugovorio Š.R. prodao gram kokaina za 100 KM.

Prema optužnici Davidović je od marta pa do septembra 2021. godine licu S. C. oko šest puta prodao po gram kokain po cijeni od 100 KM. Kupac je drogu preuzimao uglavnom u zanatskoj radnji telefona vlasništvo optuženog ili na parkingu.

Izvor: Glas srpske