Policajac optužen da je tukao mladića

22.04.2024. - Aktuelno

Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je optužnicu protiv policajca Nebojše Đokića (25), jer je prilikom hapšenja tukao mladića M.R. nogama, rukama i pendrekom.

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini tereti ga za krivično djelo povreda ljudskog dostojanstva, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Prema optužnici, on je krivično djelo počinio 31. jula 2021. godine kao policijski službenik dok je bio na radnom mjestu.

Kako se navodi, oko 2.30 časova u Zvorniku, došlo je do verbalne rasprave sa oštećenim M.R. i policajac Đokić je upozorio njega i kolege da ne stvaraju buku jer je kasno doba noći.

U optužnici piše da je M. R. sa svojim društvom potom otišao, ali je osumnjičeni Đokić potom pozvao u pomoć interventnu policiju.

“Po dolasku interventne policije, prilikom lišavanja slobode, u namjeri da ga povrijedi, udario je M.R. više puta nogama, rukama i policijskim pendrekom po raznim dijelovima tijela”, navodi se u optužnici protiv policajca.

Dalje se dodaje da je to nastavio i tokom odvoženja muškarca u policijsku stanicu kao i u samoj policijskoj stanici.

Tom prilikom mladiću je nanio povrede u vidu: krvnog podliva u području glave, lijeve potkoljenice, lijeve butine, desne nadlaktice i podlaktice.

U tom maltretiranju muškarac je zadobio i oguljotine sa unutrašnje strane skočnog zgloba, krvni podliv lijeve nadlaktice sa oguljotinom, krvni podliv sa unutrašnje strane gornje usne, oguljotinu donje usne, krvni podliv desne strane ramena, krvni podliv na desnoj strani leđa, kao i oguljotinu.

Pošto se loše osjećao M.R. je tražio da ga odvedu ljekaru.

Međutim, kako se dodaje u optužnici, zbog prijetnji nepoznatog policijskog službenika nije smio reći doktoru da mu je povrede nanio osumnjičeni Đokić, već je rekao da ih je zadobio pri padu.

Nakon što je saslušan u policijskoj stanici ponovo se obratio ljekaru pa je tom ispričao na koji način je povrijeđen.

“Dakle, optuženi je kao službeno lice u vršenju službe, zloupotrebom svog položaja i ovlaštenja drugog je grubo zlostavljao i tjelesno povrijedio, čime je počinio krivično djelo povreda ljuskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja”, navodi se u optužnici.

Izvor: Nezavisne