Đajić krije broj zaposlenih u UKC RS, a ovako je odgovorio na poslaničko pitanje

19.02.2024. - Aktuelno

Broj zaposlenih u vladama, ministarstvima, javnim preduzećima ili javnim ustanovama, trebao bi biti javno dostupan kako bi građani znali koliko ih košta javna administracija, osim ako niste direktor UKC Republike Srpske, pa možete da takav podatak prećutite.

Responsive image

Upravo to je učinio direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić koji je izbjegao da odgovori na poslaničko pitanje o tačnom broju zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Naime, poslanica PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Mirna Savić Banjac, postavila je krajem decembra prošle godine, između dvije sjednice parlamenta, pitanja Đajiću i ministru zdravlja Republike Srpske, Alenu Šeraniću o broju zaposlenih u UKC RS.

“Koliko je bilo zaposlenih radnika po ugovoru na određeno i neodređeno vrijeme, kao i ugovora o djelu do imenovanja direktora UKC Banjaluka Vlade Đajića? Koliko je po istom osnovu zaposleno 2017., 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. godine?”, pitanja su koja je Savić Banjac postavila u NSRS.

Odgovor joj je stigao ovih dana, ali u njemu ništa konkretno nije otkriveno.

Pozivajući se na podatke koje je dobio iz UKC RS, ministar Šeranić navodi da je „broj zaposlenih u skladu sa Pravilnikom“.

“Prema informaciji dobijenoj iz nadležne JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske ukupan broj zaposlenih u ustanovi je usklađen sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i izmjenama i dopunama navedenog Pravilnika”, navodi se u odgovoru.

Izvor: Srpska info