Ovakvi koferi imaju VIP tretman, nikada ih ne oštete prilikom utovara

12.11.2023. - Aktuelno

Koja vrsta kofera se provereno neće oštetiti prilikom utovara i od čega to zavisi, otkrio je zaposleni na aerodromu.

198.jpeg

Koliko puta vam se desilo da kada nakon leta pokupite kofer, ustanovite da su mu otpali točkovi ili je oštećen? Kupite novi, skuplji, uvjereni da je loš kvalitet glavni krivac za ovakav peh, ali ponovo se desi isto. Jedino objašnjenje jeste da su štetu napravile osobe koje su zaužene za utovar i istovar prtljaga… A kako da ovo sprečite, šta da uradite da budete sigurni da će na aerodromu voditi računa o vašem prtljagu? Izaberite onaj “pravi”!

Britanac zaposlen na aerodromu po imenu Džoi Grin otkriva koji kofer da kupite kako biste bili sigurni da će imati “VIP tretman”.

Ispostavilo se da postoji tajna koju skoro niko ne zna, a od koje zavisi kakvu će sudbinu imati vaš prtljag. Grin kaže da će kofer biti netaknut ako je osobi koja ga utovara zgodno da ga uzme u ruke. Dakle, prtljag je poželjno da bude mali i čvrst, a takođe i pravougaonog oblika.

“Prtljag koji će imati VIP tretman, odnosno prema kome se zaposleni neće odnositi s nemarom, trebalo bi da bude savršeno pravougaonog oblika i od tvrde plastike. Pošto su pregrade za prtljag u avionu često asimetrične i skučene, osobama koje rade na utovaru nije zgodno da slažu kofere neobičnog oblika”, objasnio je Grin.

Takođe je savjetovao i da kada putujete nikako ne birate meke torbe. U ovom slučaju je velik rizik da će se lomljive stari koje ste spakovali ošteti.

Izvor: Mondo